Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolesnici se kuhaju

Bolnici u Petrovoj na dar klimatski uređaji

05.05.2015., Zagreb - Konferencija za medije Udruge hrvatskih pacijenata o prijedlogu Zakona o zdravstvenoj zastiti. Hrvoje Vrcic, ravnatelj KBC-a Rebro.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
21.07.2015.
u 23:00

U Klinici za psihijatriju Vrapče od 881 postelje u sobama bez klime ih je 545, a bolnicama su problem i preslabe trafostanice

Pacijentice onkologije u bolnici u Petrovoj ionako teške životne trenutke provode i u neklimatiziranim sobama, što je potaknulo neke tvrtke i osobe da im daruju klimatske uređaje.

Tvrtka Dalekovod darovala im je klime i montaža je u Petrovoj počela danas, kaže profesor Hrvoje Vrčić, sanacijski upravitelj KBC-a Zagreb (na slici), pod čijom je kapom i Petrova. Upravitelj je dodao i da će svi uređaji biti postavljeni do kraja tjedna, a gdje još pacijente na Rebru muči isti problem, nismo dobili odgovor. Ovakvi bolnički uvjeti nisu od jučer, no ljeto je opet iznenadilo. Iako je potaknuo cijelu akciju, profesor Vrčić ne želi u medije. Točnije, ne dopušta snimanje u bolnici, iako su danas u toj bolnici bile kamere.

Ministar zdravlja Siniša Varga nakon apela upravitelja Vrčića poručio je da će sve bolnice biti klimatizirane, ali činjenica je da je to nemoguće. Primjerice, KBC Sestara milosrdnica ne može zbog opterećenja struje uključiti nijednu klimu više, baš kao što to ne mogu ni u bolnici Sveti Duh gdje je klimatizirano 60 posto prostora. Ta je bolnica potpisala ugovor s HEP-om i do kraja godine trebala bi dobiti novu trafostanicu. U Klinici za psihijatriju Vrapče pak od 881 postelje bez klime ih je 545.

>> 'Nećemo stati sve dok posljednja bolnica neće biti klimatizirana'

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije