Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija

Bolnici donirana vila Batory postaje Centar za dijabetes

dijabetes
M. Mrkonjić/VLM
14.04.2011.
u 16:13

Više od 80.000 oboljelih u Slavoniji liječi se na 62 četvorna metra, obnovom će dobiti tisuću. Pomoć im je za rekonstrukciju obećalo Ministarstvo zdravstva, a novac se planira prikupiti i organiziranjem koncerata

Više od 80.000 oboljelih od dijabetesa u Slavoniji koji na kontrolu u Regionalnom centru za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma na Klinici za internu medicinu KBC-a Osijek, čekaju i do godinu dana, uskoro bi na preglede mogli u vilu Batory na uglu Radićeve i Reisnerove ulice.

 

Koncert T. Spalata

 

Oronulu vilu, koju je obitelj Batory poklonila KBC-u, prethodno je potrebno urediti zbog čega je bolnica uz pomoć Društva za zaštitu od dijabetesa pokrenula akciju prikupljanja sredstava. Tako će, 25. travnja, humanitarni koncert u HNK održati Tedi Spalato.

 

– U 62 kvadrata u kojima smo danas, lani smo obavili 18.000 pregleda te dijagnostičkih mjerenja. Izvukli smo maksimum, no nažalost naši oboljeli od šećerne bolesti najlošije su regulirani pacijenti u Hrvatskoj – kazala je pročelnica Odjela za endokrinologiju i voditeljica Regionalnog centra dr. Silvija Canecki Varžić.

 

Ulaskom u vilu Batory, dodala je, Centar bi djelovao na tisuću četvornih metara, a u njoj bi se skrbilo i o bolestima koje su posljedica komplikacija kod šećerne bolesti.

 

 

Pomoć Ministarstva

 

Uređenje koje će stajati 1500 eura po m2 – kazao je predstojnik Interne klinike prof. dr. Aleksandar Včev, prema obećanju ministra zdravstva Darka Milinovića koji u Osijek stiže 7. svibnja, pomoći će i država. Dijabetes je, dodali su, pandemija modernog doba te će djelatnici KBC-a u subotu na Starčevićevu trgu građanima mjeriti šećer u krvi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije