Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTRAJK ZBOG PRESUDE Novinar D. Margetić želi u bolnicu, ne u haaški zatvor

Bolnice bježe od Donmagoja Margetića

07.02.2007.
u 17:17

Novinar Domagoj Margetić, koji je počeo štrajk glađu prošlog petka, kad mu je u Haagu potvrđeno da će vjerojatno biti osuđen i na zatvorsku kaznu, nije dobrodošao pacijent u zagrebačkim bolnicama. U bolnici Merkur, gdje je prije nekoliko dana obavio pregled, liječnici su mu, kaže, sugerirali da ode u psihijatrijsku bolnicu u Vrapču. To Margetić ne želi prihvatiti jer se od odlaska u zatvor ne namjerava braniti "ludilom".

Novinar i njegova zaručnica Tanja jučer su nekoliko puta pokušavali naručiti vozilo Hitne pomoći radi odlaska na pregled. No iz Hitne su poručili, kaže, da će doći "samo ako im to naredi Ministarstvo zdravstva".

Osim Hitne, ni bolnice ne žele imati posla s Margetićem. Budući da bi do 7. veljače trebao otići u Haag na izricanje presude, a teško da bi ga liječnici zbog lošega zdravstvenog stanja mogli pustiti, Margetiću se čini da ga izbjegavaju.

Reagirao je D. Lucić Luce, predsjednik HND-a, i poslao pismo predsjedniku Suda u Haagu, kao i europskim i svjetskim novinarskim udrugama. Margetić nije psihofizički spreman podnijeti pritvor, niti kaznu od 50.000 eura koju traži tužiteljstvo kaže Lucić.

Smatra da bi Margetić trebao otići na vještačenje u Vrapče.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije