Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBRIZGAO IM LIJEK

Bolničar koji služi doživotnu osumnjičen da je ubio još desetke pacijenata

injekcija
Foto: CHROMORANGE/DPA/PIXSELL
22.06.2016.
u 16:46

Niels H. (39) osuđen je u veljači prošle godine zbog smrti dviju osoba

Bivši njemački bolničar, koji služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog dva ubojstva, osumnjičen je da je ubio još desetke pacijenata ubrizgavanjem lijeka za srce, izjavili su istražitelji, a prenosi danas BBC. 

Nakon što je po nalogu suda ekshumirano njegovih 99 pacijenata, otkriveni su tragovi lijeka za srce u 27 tijela, navode istražitelji.

Niels H. (39) osuđen je u veljači prošle godine zbog smrti dviju osoba. On je pred sudom priznao ubojstvo do 30 pacijenata pomoću lijeka za srce.

Pacijenti su usmrćeni između 2003. i 2005., a policija je u travnju priopćila da istražuje najmanje 200 smrtnih slučajeva u više klinika u kojima je radio. Kod tridesetak od 99 ekshumiranih pacijenata bolnice u Delmenhorstu otkriveni su tragovi lijeka za srce, rekla je policija za njemački list Der Spiegel.

"Sumnjamo da je pravi broj puno veći", rekla je glasnogovornica policije.

>> Brazilska liječnica pod sumnjom da je usmrtila 300 pacijenata

>> Bolničar iz noćne more: Priznao ubojstvo 30 pacijenata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije