Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziv na testiranje

Bolnica pacijentima: Možda ste primili inzulin iz igle zaražene HIV-om

Krv injekcija
Foto: ilustracija
13.03.2014.
u 09:06

Bolnica u New Yorku javila je 4200 ljudi da se obvezno testiraju na hepatitis B, C i HIV jer je vjerojatnost da su neki od njih koristili inzulinske injekcije korištene više od jednom

Jedna bolnica u New Yorku upozorila je barem 4200 pacijenata koji primaju inzulin da su možda izloženi virusu hepatitisa ili HIV-a, zbog moguće zatrovane krvi.

South Nassau Communities Hospital na Long Islandu je, naime, prema Reutersu, dobila doze inzulina s iglama koje nisu jednokratne, a koje su, dakle, mogle biti korištene na više pacijenata, ne samo jednom.
- Rizik od infekcije je iznimno nizak, ali preporučujemo pacijentima da se testiraju preventivno, na hepatitis B i C i HIV - kažu u bolnici.

To je već učinilo dvjestotinjak ljudi, davši krv na testiranje.

Spravice s injekcijama inzulina u ovom slučaju koriste se u bolnicama kako bi se pacijentima dali hormoni, a mogu se puniti. Trebaju biti ograničene na jednog korisnika, jer bi ulazak krvi u injekciju mogao dovesti do infekcije, no i nakon mijenjanja igle može doći do stvaranja patogenih tvari koje povećavaju rizik trovanja krvlju.

>>Više od 30 žrtava: Student namjerno širio HIV i sve snimao

Komentara 1

Avatar EI Indio
EI Indio
13:33 13.03.2014.

Tuča lekara u zagrebačkoj bolnici Fizički obračun dva lekara u Kliničkoj bolnici Dubrava, zbog nesporazuma oko smenskog rada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije