Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Višegodišnje kamate
Povratak na članak

Bolnica u Popovači traži milijunske odštete zbog raskida specijalističkih ugovora

"Takva regulacija sustava koja nameće liječnicima vrlo nepovoljne ugovore, u startu ih demotivira za ostanak u Hrvatskoj i na neki način "gura" u inozemstvo", ističe dopredsjednik HLK-a.

Komentari 5

Avatar drInternet
drInternet
10:17 29.08.2016.

Iza robovlasničkih ugovora i ucjenjivačke prakse stoje lokalni šerifi (żupani) koji privilegije čuvaju za svoje uhljebe a liječnicima, učiteljima i sucima nude sudski progon ili pečalbu. Pogledati tko je Zupan u Sisku, Bjelovaru, Rabu, Ugljanu, Varażdinu i kako funkcionira strukturalnaa korupcija na lokalnoj razini. Tragikomično je da opstrukciju zakona Hrvatskog sabora radi npr. sisački żupan Žinić i istovremeno se takmiči da udje u taj isti Sabor iza skuta M.Tudjmana. Urušavanje sustava će se očito nastaviti a kolegice iz Popovače neka krenu na Zapad pomagati nekim sretnijim ljudima.

VL
GO
gooniegoogoo
13:06 28.08.2016.

Tko ne ispuni ugovor mora biti obvezan na ispunjenje kaznienh odredbi ugovora, a u slučaju štete, obezab istu naknaditi. Kome nije jasno, recimo NN bolnica nema NN specijalistički odjel zato jer pošteni specijalzant nakon šta mu bolnica omogući i platii vošegodišnje usavrašavanje s krajnje neizvjesnim ishodom, ne ostane raditi u toj bolnici. Bolnica mu je taj ugovor i nudila zato jer nema specijalista kojeg bi mogla zaposlit. E pa zato npr. Ličani idu na radiologiju u Rijeku itd. Ne trebalo bi takve valda nagradit.

VL
Avatar comparator
comparator
11:18 28.08.2016.

Tko je to "lud " u Popovaći ? To bi mogao biti rezime ovih prijepora ali ne samo u gradu Popovaći nego u cijelom našem zdravstvenom sustavu koji je na rubu propasti što se želi sakriti . Zdravstvo samo po sebi nije ugroženo nego sustav koji je centraliziran ,uniformiran, dezorjentiran,destimulirajuć ,kontraproduktivan,korimpiran,kompliciran, skup,golem,spor,politiziran,opstruiran,glorificiran do mjere kad se to pretvara u farsu .

VL
DA
dangebandi
12:45 28.08.2016.

Glasajte i opet za hdz

VL
EJ
ejosip
13:04 28.08.2016.

Moja primjedba od domaćih i foriegn liječnika koji rade u zagrebačkim bolnicama: 1. Liječnici odlaze ne zbog novca, nego zato što oni ne mogu napredovati u starinski sustava pune s političkim imenovanih i mita obveznika. 2. Javni natječaji su lažne.e. 3. Specijalistička obuka je 18 godina ropstva u jednoj bolnici, ili 1 milijun eura ... to je smiješno. Obuka stručnjaka ne stvaraju troškove, a restriktivne ugovore guraju mlade liječnike dalje u druge zemlje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.