Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARAŽENI ILI U SAMOIZOLACIJI

Karlovačka Opća bolnica bez stotinu djelatnika: Prvo ćemo pozvati specijalizante u pomoć

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Karlovačke županije
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/6
27.10.2020.
u 15:39

Radimo na COVID odjelu, a na ostalim odjelima u malo smanjenom opsegu. Svaki pojedini odjel napravio je raspored koji ne ugrožava niti jednog hitnog pacijenta, opisao je ravnatelj bolnice

Stotinu je liječnika i ostalog medicinskog i nemedicinskog osoblja u karlovačkoj Općoj bolnici zaraženo COVID-om ili su u samoizolaciji, no Nikša Antica, ravnatelj Opće bolnice Karlovac na današnjoj je tiskovnoj Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, poručio da svi odjeli bolnice, osim Fizikalne koja je zatvorena do 4. studenog, normalno funkcioniraju.

- Radimo na COVID odjelu, a na ostalim odjelima u malo smanjenom opsegu. Svaki pojedini odjel napravio je raspored koji ne ugrožava niti jednog hitnog pacijenta. Danas primamo i pacijentice s ogulinskog Ginekološkog odjela koji je zatvoren zbog proboja virusa, pa primamo dvije trudnice COVID pozitivne. U donjoj zgradi će biti smještene nakon poroda, a u rađaoni će biti uređen poseban prostor gdje će suspektne pacijentice moći obaviti svu potrebnu dijagnostiku i pripremu za daljnje postupke. Na našem Ginekološkom odjelu, obzirom na protok pacijentica, bit će najzahtjevnije organizirati i provoditi sve poslove, ali svi su angažirani i napravit ćemo sve što treba – kazao je N. Antica. Dodao je da će, ukoliko se situacija pogorša sa brojem oboljelih koji će trebati liječenje u bolnici, prvo u pomoć pozvati svoje specijalizante po drugim bolnicama i vidjeti tko će se od njih, obzirom na obveze, moći odazvati.

- Od Ministarstva zdravstva zatražit ćemo preraspodjelu kadra; najprije ćemo se obratiti našim liječnicima specijalizantima, uglavnom u zagrebačkim bolnicama, a onda i umirovljenim liječnicima. Moram reći i da ćemo jedan respirator, od 26 koliko ih imamo, ustupiti KB Dubrava koja je zatražila pomoć od svih bolnica u Hrvatskoj. To neće ugroziti naš rad, jer od trenutno 45 pacijenata na COVID odjelu u karlovačkoj Općoj bolnici, njih je dvoje na respiratoru – dodao je N. Antica.

GALERIJA Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Karlovačke županije

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Karlovačke županije
1/6

Na tiskovnoj je ponovno upozoreno da je nužno pridržavati se tri mjere; nošenja maski, higijene ruku i fizičke distance. Goran Franković, zamjenik načelnika Stožera kazao je kako život ne smije stati, da je važno pozitivno razmišljati i živjeti sa virusom poštujući mjere kako ne bismo dodatno širili zarazu. Kazao je i kako se virus u zadnje vrijeme širi među članovima obitelji, ne u nekim novim žarištima, pa svi ukućani, kada je jedan član obitelji pozitivan, mogu ostati doma.

Inače, dožupanica Martina Furdek-Hajdin koja obnaša dužnost županice, nakon što je preboljela COVID-19, koji se razvio u upalu pluća, ovih se dana vratila na posao. No, druga dožupanica, Vesna Hajsan Dolinar prije dan-dva je dobila pozitivan nalaz na COVID-19. Srećom, kazala je M. Furdek – Hajdin kolegica za sada ima blaže simptome bolesti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije