Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Boljkovac tvrdi da je intervju u kojem tvrdi da je RH kriva za rat izmišljen

Boljkovac: Mesić nije bježao, Hrvatska nije napala

13.02.2009.
u 19:03

– Ni jednim njemačkim novinama nisam dao intervju i nikada nisam rekao da je Hrvatska napala Jugoslaviju. To je jednostavno laž – komentar je Josipa Boljkovca na nedavno objavljen tekst u frankfurtskim Vestima, koji su potom prenijele i srpske novine.

Ipak, Boljkovac ostaje pri tvrdnjama koje je izrekao na svjedočenju Glavašu. – Ostajem pri svojim tvrdnjama o podjeli Bosne, a jasno sam rekao i kako su Šušak, Glavaš i Vukojević oružjem napali Borovo Selo. Time su napali Jugoslaviju jer je država, iako je bila u raspadu, formalno-pravno još postojala.

U tom napadu stradali su i Hrvati i Srbi, bilo je 12 mrtvih i 21 ranjen. Ne znam je li netko lokaciju Borova Sela poistovjetio s Jugoslavijom, ali ja to nikad nisam rekao niti sam autorizirao takav tekst – oštar je bio Boljkovac. Misterij oko sporna intervjua riješio je Milan Jakšić iz Karlovca, autor teksta.

Prema njegovim riječima, Boljkovac nije znao da će sporan razgovor biti objavljen u Frankfurtu, a Jakšić mu to nije isticao jer je smatrao kako on zna za koje novine radi.

Ipak, Jakšić je potvrdio kako Boljkovac nikad nije iznio tezu po kojoj je Hrvatska napala Jugoslaviju. – Beogradski je Press, prenoseći razgovor, krivo stavio opremu u tekst, a zatim i krivo interpretirao dijelove teksta na način na koji to Boljkovac nikad nije tvrdio. Točno je kako je spominjao Borovo Selo kao napad na ustavno-pravni poredak, ali ne na način kao što je to u Beogradu, a poslije i na našim internetskim portalima objavljeno.

Nikad nije rekao ni kako je predsjednik Mesić bio spreman pobjeći kad je čuo da su se specijalci JNA spustili na Pleso. Rekao je da je Mesić na Becićevim stubama, s prozora HDZ-ove zgrade, gdje se okupilo oko 300 ljudi spremnih za bježanje, zvao Boljkovca i pitao ga jesu li se specijalci spustili u zagrebačku zračnu luku – zaključio je Milan Jakšić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije