Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.11.2013. u 14:00

Lobirajući za valturskog uznika kapetan Peruško iznio je najbizarniji prijedlog ove ionako bizarne godine

Zbilja, samo je kod nas moguće da zatvorenik dobije poslovnu ponudu, ali ne da kosi gradske travnjake ili guli krumpire u javnoj kuhinji. U ovoj sluđenoj zemlji pao je prijedlog da se čovjeku od povjerenja, koji je prebrzo vozeći ubio dvoje ljudi, povjeri spašavanje velikog projekta. Pojavila se ideja da on, baš on, privlači svjetske ulagače premda to nije uspijevao ni dok je bio ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade. Autor ove bravurozne ideje, kapetan Anton Peruško iz Lučke uprave Pula i dugogodišnji šef istarskog SDP-a, pokušao nas je uvjeriti da će lovaši pohrliti iskusnom privredniku u prugastom odijelu s golf palicom u ruci. A taj iskusni privrednik, što je fraza koju su tv novinari sinoć izgovarali kao da iskusan automatski znači i uspješan, tako bi dobio priliku spiskati njihovih 11 milijuna eura na pulski lukobran.

Ako je i od Čačićeva prijatelja, previše je. Ako je od običnog koalicijskog partnera, opet je previše. Ako je netko htio testirati kako će javnost reagirati na ovu bizarnost, ponižavajuće je. Prema anketi u Dnevniku HTV-a, to su prepoznali građani, ali ne i novinari. Televizije su na prijedlog zatvorskog lobiranja na najvišoj razini potrošile udarne dnevničke minute kao da je sam katarski emir uplovio u pulsku luku s tankerom punim para za bivšeg potpredsjednika. Ok, legitimno je napraviti prilog o želji utamničenog moćnika, ali samo uz uvjet da se urednik pri tome dobro zabavlja. A ne mogu zamisliti ni Bobića ni Drobca kako se slatko smiju dok Čačić smišlja novi hrvatski investicijski uzlet popravljajući svoj hendikep na valturskoj travi.

PLUS

Na primjeru bolesne djevojke M. Horvat, Hrvatska uživo pokazala kako se humanitarni novac ponekad nepotrebno skuplja i za operacije izvedive u Hrvatskoj.

MINUS

Da nisam vidjela oglas u novinama, vjerojatno ne bih ni primijetila da se novo, idealno RTL-ovo popodne razlikuje od onoga prijašnjeg, manje idealnog.

Komentara 9

ĆA
ćaćaća
14:50 05.11.2013.

bolje da je na golfu nego da vodi poduzeća kojima je zagarantirano propadanje ili ne daj bože da je na cesti..

ME
mercedessl
14:31 05.11.2013.

Nije to od vraga zapoćeta kampanja, sjetimo se kad je gospodin Jakovčić sa odvjetnikom Hipo banke u noči izvlačio iz Pulske policije čovjeka sa svjetskim dosjeom, zar ste to zaboravili ili da spoj Jakovčića i Čačića doseže iz poslovnih davnih dana

BA
Black Angels
14:55 05.11.2013.

paziteeeee......ide cackic i pijeske je opasan za prolaznike jer gazi sve pred sobom,,,,kakav golf pa on nezna ni sta je to sigurno je gledao neki film pa vidio kako ljudi igraju golf pa je poceo i sam da ga vide,,,,da i on zna,,,,jer on ,,,,sve,,,,zna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije