Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA Nakon što je zaposlenik zlatarnice hicima ubio Branka Mijića jer mu je ovaj sve oteo

Boksača ispituju o iznudi 100.000 €

24.01.2009.
u 19:10

ZAGREB - Osim za ubojstvo kamatara Branka Mijića (43) u zlatarnici Zagreb, Ivica Ivanda (42) bit će prijavljen za općeopasnu radnju jer je pucanjem iz pištolja ugrozio život vlasnika zlatarnice Zagreb, ali i 31-godišnjeg Emila Poljaka, inače kick-boksača, koji je došao s ubijenim. On i vlasnik zlatarne dovedeni su u postaju na informativni razgovor zbog iznude teške više od sto tisuća eura prema Ivandi.

Ugrozio još dvojicu
“Bježite, bježite, pucat će!“ - povikao je jedan od muškaraca u zlatarni, najvjerojatnije Poljak, kako bi upozorio brojne građane koji su šetali Cvjetnim trgom. Djelatnik zlatarnice u kamatara je sasuo, neslužbeno, čak sedam hitaca, a Poljak i vlasnik stajali su Mijiću iza leđa.Policija je danas utvrđivala je li se Mijić dokopao Ivandina stana i to na račun njegovih kockarskih dugova. Međutim, nitko od članova Ivandine obitelji, koji žive u istoj trokatnici na Bukovačkoj cesti, nisu htjeli ništa reći. Ivica živi na prvom katu, a njegovi poznanici su nam ispričali da je naslijedio kuću u Tomislavgradu te da mu je to jedina imovina. Inače, rodio se i odrastao u Zagrebu. Danas je priveden istražnom sucu gdje se kao i na policiji branio šutnjom.

Emil Poljak bio s ubijenim

Doznali smo da Ivandu brani odvjetnik Mate Matić, no on nam nije mogao ništa reći. Mijićeva uplakana rodbina, koju smo zatekli u kući njegovih roditelja na Krugama, također nije bila raspoložena za novinare. Požalili su se na napise medija o ubojstvu policajca prije 20-ak godina.

- Branko je pomagao ljudima kojima je pomoć bila potrebna. Što se tiče onog ubojstva od prije 20 godina, nije istina što pišete. Policajac u civilu došao mu je u radnju i nije htio platiti uslugu. Još ga je pretukao i dogodilo se to što se dogodilo - kazao je Mijićev rođak. Neki od Mijićevih znanaca bili su razgovorljiviji. - Naslijedio je autolimarsku radnju od oca. Nosio je odijela poznatih marki i vozio crveni, nabrijani i vrlo glasan ferrari. Čime se bavio, ne znam - prepričao nam je jedan susjed.

– Koliko sam čuo, vlasnikova žena leži u šoku u bolnici zbog svega što se dogodilo – ispričao nam je prijatelj obitelji. – Zaposlio se u zlatarnici prije nekoliko mjeseci. Dolazio je u Maraskino svaki dan na kavu s vlasnikom zlatarnice. Bili su uvijek zajedno. Nije previše pričao, a dugove nije spominjao – ispričao nam je konobar iz Maraskina.

Torba s novcem
Mijić je bio zagrebački dečko. Odrastao je na Krugama, škola mu nije baš išla najbolje i bio je prilično nemiran karakterom. Po naselju se pričalo da je radio u jednoj kockarnici gdje je bio zadužen za “torbu s novcem“. Kada bi netko od kockara ostao bez novca, on im je na ruke davao zajmove. Mijićeva autolimarska radionica “Automobili Mijić“ dobro je poslovala, a na njegovu parkiralištu, ispred i iza radnje, pretežno su mercedesi visoke klase.


Tukao ga Tvrtko Tomičić?

Novinarima “24sata” prijatelji Ivice Ivande kazali su da je Ivandu dva mjeseca prije svoje smrti brutalno pretukao Tvrtko Tomičić - Tvrdi, poznat iz procesa tzv. zločinačkoj organizaciji. On je prošle godine u srpnju izrešetan kalašnjikovom u narodnjačkom klubu Diogenes. Ivanda je navodno policiji ipak rekao da posjeduje samo stan, ali da ga je prepisao na suprugu vlasnika zlatarnice. Za pištolj nema dozvolu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije