Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mediji u Srbiji:

'Bojkot srpskih trgovina u Vukovaru poziv je na linč'

Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.04.2014.
u 16:15

Poziv na bojkot samo je nastavak antisrpske kampanje, navode srpski mediji

– Poziv na bojkot predstavlja, u stvari, poziv na linč protiv preostalih Srba u Hrvatskoj i samo je nastavak antisrpske kampanje koja je započela početkom rujna prošle godine razbijanjem i skidanjem dvojezičnih ploča u nizu hrvatskih općina i gradova – navodi se u pisanoj izjavi Koalicije udruženja izbjeglica i dodaje kako se "takvim i sličnim akcijama, koje su do sada ostale nekažnjene, šalje jasna poruka kako za Srbe nema mjesta u Hrvatskoj i da im je najbolje asimilirati se ili iseliti", javljaju mediji u Srbiji u povodu izjave Milorada Pupovca kako u Vukovaru preko društvenih mreža pozivaju na bojkot trgovina i pekarnica kojima su vlasnici Srbi.

Predsjednik ove udruge Miodrag Linta poziva hrvatske institucije, od predsjednika države preko Hrvatske biskupske konferencije do Matice Hrvatske, da "javno osude poziv na bojkot srpskih proizvoda i trgovina u Vukovaru i javno zatraže da odgovorni procesuiraju inicijatore" a od Europske unije traži neka "stavi jasno do znanja Hrvatskoj da je neprihvatljivo u jednoj od njenih članica nekažnjeno širiti govor mržnje protiv preostalih Srba".

>>Pupovac: Do sada su o nama govorili drugi i ne uvijek najljepše

Komentara 99

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
16:42 09.04.2014.

Nek Pupovac i njemu slični operu usta prije nego što spomenu Vukovar! U Srbiji se svakodnevno na internetu poziva na bojkot hrvatskih proizvoda i trgovina pa nikome ništa!

LO
lokun
16:30 09.04.2014.

Sad bu te vidjeli Biljanu Borozan kako skuplja potpise u EU parlamentu da Hrvati opet progone Srbe, zaštitite nas naredite da kupuju robu u našim dućanima vidjet će te

CA
campa
17:26 09.04.2014.

Što sve čovjek neće izmisliti i optužiti sugrađane Hrvate za nacionalizam i netoleranciju.Da čovjek ne povjeruje.Pupovac kao da živi u nekom drugom svijetu i ne svaća da je kupovna moč građana pala i da svi trgovci imaju problema.Neznam zašto se buni pa zar 30% građana Hrvatske nije dostatno za pozitivan promet trgovina kojima su vlasnici Srbi osim ako su Srbi vlasnici preko 50% trgovina.Pokušaj isciniranja međunacionalne netrpeljivosti nedostojan ljudske inteligencije.A na kraju zar građani nemaju pravo odabira i zašto bi navika kupovanja bila bojkotiranje trhovona kojima su vlasnici građani Hrvatske Srpske nacionalnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije