Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška

Bojan Jambrošić i Filip Ude u Učeničkom domu

zora
Ivica Beti/VLM cakovec@vecernji.net
01.06.2011.
u 09:29

Osnovni cilj je povećati socijalnu integraciju učenika romske i hrvatske nacionalnosti kroz zajedničke aktivnosti i time postići njihovo socijalno osnaživanje i pružanje jednakih mogućnosti u lokalnoj zajednici

ČAKOVEC - Srebrni olimpijac Filip Ude i pjevač Bojan Jambrošić podržali su projekt "Uključi me!" čakovečke Udruge Zora. U Učeničkom domu Graditeljske škole susreli su se sa srednjoškolcima romske i hrvatske nacionalnosti. Projekt koji se provodi u partnerstvu s Međimurskom županijom financira se iz EU programa EIDHR (Europski instrument za demokratizaciju i ljudska prava).

- Osnovni cilj je povećati socijalnu integraciju učenika romske i hrvatske nacionalnosti kroz zajedničke aktivnosti i time postići njihovo socijalno osnaživanje i pružanje jednakih mogućnosti u lokalnoj zajednici. Predstavljena je brošura u kojoj su, prevedeni na hrvatski i bajaški, članci Deklaracije o ljudskim pravima. Brošura je rezultat zajedničkog rada svih polaznika radionica - kaže Margareta Zadravec iz Zore.

U projekt su uključeni učenici Gospodarske škole, Tehničke škole, Gimnazije, Srednje škole Čakovec i Srednje škole Prelog, Učenički dom Graditeljske škole i dom Svjetionik. Vokalna skupina Srednje škole Čakovec otpjevala je pjesmu "Hrvatsku ja volim" koja promiče nenasilje, a zapjevala je Biljana Oršoš, polaznica edukacije. Bojan i Filip fotografirali su se za fotopeticiju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije