Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispitivanje

Bojan Dimić priznao da je Nevenki Jurak izdao 50 lažnih računa

\'11.08.2010.,Zagreb-zgrada u Radnickoj cesti 27 u kojoj je gdje je sjediste firme Fimi media  Photo: Davor Visnjic/PIXSEL\'
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/4
12.08.2010.
u 19:40

Nevenka Jurak i Anita Lončar-Papeš trenutačno su na 10. odjelu zagrebačkog zatvora Remetinec, namijenjenog pritvorenicama gdje će, prema odluci suca istrage, provesti mjesec dana.

– Nisam znao što radi. Ni o čemu mi nije govorila. Ovo je šok, pokušajte me razumjeti. Moje je jednogodišnje dijete ostalo samo kod kuće – kratko nam je kazao suprug Anite Lončar-Papeš, suradnice Nevenke Jurak, vlasnice marketinške tvrtke Fimi media.

Ne znaju gdje je Dimić


Uhićene su zajedno s Bojanom Dimićem, vanjskim suradnikom Fimi medije, zbog “pranja” 16,5 milijuna. Jurakova ih je, naime, “zaradila” obavljajući brojne marketinške i promocijske usluge za dvadesetak državnih tvrtki. Depozitni račun Fimi medije u Volksbanci s kojeg je novac transferiran Dimiću u razdoblju od dvije godine od jučer je odlukom suca istrage Krešimira Devčića blokiran. Dimić je inače za ispitivanja u USKOK-u priznao da je sudjelovao u “pranju” novca po nalogu Nevenke Jurak zadržavajući deset posto provizije. Istražitelji su također utvrdili da mu je smjernice za djelovanje u cijeloj operaciji Jurakova izdavala preko svoje uhićene suradnice. Također je poznato da je zbog ove “poslovne suradnje” Dimić izdao Jurakovoj 50 lažnih računa. Trag novca pokušavao je prikriti plaćanjem obveza navodnom dobavljaču, za kojeg se poslije ustanovilo da ne postoji jer je riječ o njegovoj vlastitoj tvrtki, ugašenoj još 2006. godine. Tvrtka je inače bila registrirana na adresi u Podsljemenskoj zoni gdje je Dimić prije živio s obitelji.

– On već nekoliko godina ne živi s nama. Povremeno se zna javiti djeci. Gdje je sada, ne znam – rekla nam je Dimićeva supruga.

Nevenka Jurak i Anita Lončar-Papeš trenutačno su na 10. odjelu zagrebačkog zatvora Remetinec, namijenjenog pritvorenicama gdje će, prema odluci suca istrage, provesti mjesec dana, koliko im je zasad određeno zadržavanje u istražnom zatvoru. Iako je Fimi media zarađivala milijune, utvrđeno je da Jurakova novac nije zadržavala kod sebe, nije ga dalje ulagala, a ni imovina joj nije impozantna.

Idu prema vrhu


Istraga o Fimi mediji, doznajemo, ubrzo će obuhvatiti i državna poduzeća s kojima je tvrtka poslovala u svrhu, kako procjenjuju istražitelji, izdašnog financiranja blagajne HDZ-a u vrijeme Ive Sanadera.

Komentara 74

Avatar Rodnaldo
Rodnaldo
20:01 12.08.2010.

Zanimljivo, da je firma zatvorena zbog kolejtivnog godišnjeg odmora a ima jednog uposlenog. Nema se tu kaj komentirat,samo znam da će pošteni ljudi pokradeno vratiti.

OB
-obrisani-
19:58 12.08.2010.

E Bojanče hrvatina prava, dobro si to domoljubno radil, sjajno si sebe i svoje zbrinjaval, može te se štovati i cijeniti jer si se snašal, hrvatina si ponosna domoljubna i svaka ti čast..

KA
karlovcankica
22:54 12.08.2010.

pametni hrvati..ima takvi i ovdje u USA..vjerovatno su isli u iste titove skole!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije