Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bojan Dimić priznao da je Nevenki Jurak izdao 50 lažnih računa

Nevenka Jurak i Anita Lončar-Papeš trenutačno su na 10. odjelu zagrebačkog zatvora Remetinec, namijenjenog pritvorenicama gdje će, prema odluci suca istrage, provesti mjesec dana.
12. kolovoza 2010. u 19:40 74 komentara 22 prikaza
\'11.08.2010.,Zagreb-zgrada u Radnickoj cesti 27 u kojoj je gdje je sjediste firme Fimi media Photo: Davor Visnjic/PIXSEL\'
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

– Nisam znao što radi. Ni o čemu mi nije govorila. Ovo je šok, pokušajte me razumjeti. Moje je jednogodišnje dijete ostalo samo kod kuće – kratko nam je kazao suprug Anite Lončar-Papeš, suradnice Nevenke Jurak, vlasnice marketinške tvrtke Fimi media.

Ne znaju gdje je Dimić


Uhićene su zajedno s Bojanom Dimićem, vanjskim suradnikom Fimi medije, zbog “pranja” 16,5 milijuna. Jurakova ih je, naime, “zaradila” obavljajući brojne marketinške i promocijske usluge za dvadesetak državnih tvrtki. Depozitni račun Fimi medije u Volksbanci s kojeg je novac transferiran Dimiću u razdoblju od dvije godine od jučer je odlukom suca istrage Krešimira Devčića blokiran. Dimić je inače za ispitivanja u USKOK-u priznao da je sudjelovao u “pranju” novca po nalogu Nevenke Jurak zadržavajući deset posto provizije. Istražitelji su također utvrdili da mu je smjernice za djelovanje u cijeloj operaciji Jurakova izdavala preko svoje uhićene suradnice. Također je poznato da je zbog ove “poslovne suradnje” Dimić izdao Jurakovoj 50 lažnih računa. Trag novca pokušavao je prikriti plaćanjem obveza navodnom dobavljaču, za kojeg se poslije ustanovilo da ne postoji jer je riječ o njegovoj vlastitoj tvrtki, ugašenoj još 2006. godine. Tvrtka je inače bila registrirana na adresi u Podsljemenskoj zoni gdje je Dimić prije živio s obitelji.

– On već nekoliko godina ne živi s nama. Povremeno se zna javiti djeci. Gdje je sada, ne znam – rekla nam je Dimićeva supruga.

Nevenka Jurak i Anita Lončar-Papeš trenutačno su na 10. odjelu zagrebačkog zatvora Remetinec, namijenjenog pritvorenicama gdje će, prema odluci suca istrage, provesti mjesec dana, koliko im je zasad određeno zadržavanje u istražnom zatvoru. Iako je Fimi media zarađivala milijune, utvrđeno je da Jurakova novac nije zadržavala kod sebe, nije ga dalje ulagala, a ni imovina joj nije impozantna.

Idu prema vrhu


Istraga o Fimi mediji, doznajemo, ubrzo će obuhvatiti i državna poduzeća s kojima je tvrtka poslovala u svrhu, kako procjenjuju istražitelji, izdašnog financiranja blagajne HDZ-a u vrijeme Ive Sanadera.

USKOK je predložio sucu istrage zagrebač

USKOK je predložio sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda saslušanje 16 svjedoka vezano za istragu o poslovanju Fimi medije. Na popisu svjedoka nema zvučnih- imena iz političkih i gospodarskih krugova jer je riječ o zaposlenicima Fimi medije i Onide, tvrtke Bojana Dimića. No policija i USKOK nastavljaju “češljati” sve tvrtke s kojima je Fimi medija surađivala, pa ne bi bilo neobično da se poznata politička i gospodarska imena privremeno opet nastane u Remetincu.

Zagreb: U KB Dubrava svečano predana donacija višeslojnog CT uređjaja
Dragan Primorac
Svi pozitivni nisu i infektivni, golema je razlika među pozitivnim nalazima
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
 • Avatar Rodney
  Rodney:

  Zanimljivo, da je firma zatvorena zbog kolejtivnog godišnjeg odmora a ima jednog uposlenog. Nema se tu kaj komentirat,samo znam da će pošteni ljudi pokradeno vratiti.

 • -obrisani-:

  E Bojanče hrvatina prava, dobro si to domoljubno radil, sjajno si sebe i svoje zbrinjaval, može te se štovati i cijeniti jer si se snašal, hrvatina si ponosna domoljubna i svaka ti čast..

 • ANATOMISLAV:

  pametni hrvati..ima takvi i ovdje u USA..vjerovatno su isli u iste titove skole!