Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljudi vjeruju u magiju
Povratak na članak

Bogati svojim guruima daju gomile novca, a sirotinja noću naziva tarot-majstore

Kao i svi religijski, i magijski se sustav temelji na vjeri da netko ili nešto može svojom moći riješiti problem koji nadilazi ljudske sposobnosti.

Komentari 3

Avatar JPlesi
JPlesi
05:51 27.11.2020.

zato ja vjerujem samo sebi a ne nikakvim bogovima niti vrazima...trošim samo na sebe i onoliko koliko se mogu istegnuti i ono što samo meni treba i zadovoljava moje potrebe a ne na neke reklame i reklamice i navođenje na neku potrošnju od strane medija i reklama itd...treba gledati sebe i ne biti previše pohlepan .. uvijek je bilo pohlepe i pohlepnika pa tako i to da na kraju završe kako i završe...ja sam sretna i sa svojim siromašnim životom ali sam i sretan što sam svjestan svega što se oko nas dešava ..tako niti srljam niti vjerujem a niti me briga bilo tko i za koga kako će njemu biti...ja živim za sebe i za svoj način života i ono kako sam u životu naučio a to je veliko bogatstvo i najveća škola svih škola koja se zove ŽIVOTNA ŠKOLA...nije bogat onaj tko sve ima već tko malo treba ...danas je jako dobro što manje imati što je i dokaz svega oko nas...kad ti nemaju kaj uzeti ne zadržavaju se previše oko tebe a to je danas jako veliki bonus...zato ja radije prepuštam sve to onima koji imaju i sve to da ide njima kao i sva oduzimanja uzimanja i zarade...neka im sve bude ja i onako imam koliko je meni potrebno i više ne trebam...

VL
RO
romobil
09:06 27.11.2020.

Društvo u dubokoj krizi masovno se okreće praznovjerju...opis mentalnog stanja kolektiva u kasnom rimskom carstvu izvrsno je opisao Edward Gibbon prije dvjesto godina u svom klasičnom djelu "Povijest propasti rimskog carstva". Mundus vult decipi jednostavno rečeno i to kasta opsjenara koja postoji tisućama godina zna i od toga lagodno živi bez da oru i kopaju.Tamo gdje je bog tu se i novac broji.

VL
Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
22:41 26.11.2020.

Svaka čast, odličan članak.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.