Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVEĆI TAKAV U RUSIJI

Bogati ruski komunist želi otvoriti muzej u čast Staljinu

Josip Staljin
Wikimedia commons
27.04.2021.
u 00:30

aljinovi kipovi puno su kontroverzniji od kipova osnivača SSSR-a Vladimira Iljiča Lenjina, a Staljinovo ime većinom izaziva zgražanje u Rusiji, iako neki ističu njegovu ulogu u pobjedi u Drugom svjetskom ratu.

Poduzetnik i komunist Aleksej Zorov, šef ogranka Komunističke partije u Nižnjem Novgorodu, obećao je otvoriti muzej u čast bivšem sovjetskom diktatoru Josifu Visarionoviču Staljinu. Taj je političar prošle godine otkrio jedini kip u regiji tom pokojnom sovjetskom lideru, u gradu Boru, piše RT (bivši Russia Today).

Muzej je obećao otvoriti na svome posjedu u istom gradu, a kamen temeljac postavit će u svibnju. Tog će dana u zemlju zakopati i vremensku kapsulu koja će biti otvorena 9. svibnja 2045., na stotu obljetnicu pobjede Sovjeta nad nacističkom Njemačkom. Staljinovi kipovi puno su kontroverzniji od kipova osnivača SSSR-a Vladimira Iljiča Lenjina, a Staljinovo ime većinom izaziva zgražanje u Rusiji, iako neki ističu njegovu ulogu u pobjedi u Drugom svjetskom ratu.

Destaljinizacija je počela još u 1950-ima politikom njegova nasljednika na čelu SSSR-a Nikite Hruščova. Lokalni komunist Vladislav Jegorov naglašava da bi taj muzej mogao biti prvi u nizu sličnih muzeja koji bi se mogli otvoriti diljem zemlje.

Ključne riječi

Komentara 2

ZI
zimerman
04:50 27.04.2021.

Da nije komunist nebi ni bio bogat . U Rusiji možeš biti bogat jedino ako si komunist ili ako si kriminalac ,ruku na srce između kriminalaca i komunista nema nikakve razlike tako da nema veze.

BF
bf23
12:23 27.04.2021.

Bogati komunist....hahaha,pa zar nisu svi jednaki?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije