Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama na nebu

Boeing 737 prisilno sletio u Rusiji, sumnja se na kvar motora

Boeing
Reuters/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
15.03.2019.
u 11:30

Američki proizvođač zrakoplova Boeing prizemljio je cijelu globalnu flotu zrakoplova 737 MAX nakon što su istražitelji otkrili nove dokaze na mjestu kobne nesreće Etiopian Airlinesa

Boeing 737-800 hitno je sletio u sjevernoj Rusiji. Prema prvim infromacijama radi se o kvaru kotora, javlja RT. Zrakoplov je sltio u grad Syktyvkar. U zrakoplovu se nalazilo 157 putnika i šest članova posade.

Podsjetimo, američki proizvođač zrakoplova Boeing prizemljio je cijelu globalnu flotu zrakoplova 737 MAX nakon što su istražitelji otkrili nove dokaze na mjestu kobne nesreće Etiopian Airlinesa.

Iz Boeinga su najavili da će prizemljiti sve zrakoplove 737 MAX, njih ukupno 371, piše BBC.

Američki regulator za civilno zrakoplovstvo (FAA) privremeno je zabranio korištenje Boeingovih zrakoplova 737 MAX u zračnom prometu, navodeći kao razlog nove dokaze i ažurirane satelitske podatke. Time se i FAA pridružila brojnim zemljama svijeta koje su već zabranile korištenje tog tipa zrakoplova u zračnom prostoru.

Još jučer stajalište FAA-e bilo je da istraga nije pokazala „nikakve probleme s performansama sustava” i da nema osnove za prizemljenje zrakoplova.

U nedjeljnoj nesreći u Etiopiji poginulo je svih 157 putnika i posada. Ethiopian Airlines priopćio je danas da je crna kutija prebačena u Pariz radi analize.

Pogledajte kako je ruski lovac presreo švedski istraživački avion koji je letio iznad Baltika

 

Ključne riječi

Komentara 2

AL
altruist
12:32 15.03.2019.

"kotor" je vrlo vazna stvar na avionu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije