Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bodljikava žica zatvorila prolaze krdima jelena

Fotografiju košute zapletene u bodljikavu žicu na granici između Hrvatske i Mađarske u blizini Mohacsa i Belog Manastira snimio je Janos Horvat
19. listopada 2015. u 21:11 45 komentara 33041 prikaza
divljač
Foto: Janos Horvat

Fotografija košute zapletene u bodljikavu žicu na granici između Hrvatske i Mađarske, koju je u blizini Mohacsa i Belog Manastira snimio Janos Horvat, potvrđuje sve opasnosti na koje su upozoravali stanovnici ovog područja. Od Duboševice do Torjanca preko granice jeleni su prelazili u krdima, dnevno i tisuće njih. Sada im je taj put potpuno zatvoren.

- Očekujemo da će ovo biti sve češće, posebno kad se isprazne polja i kad krene velika migracija. Ako ne budu mogli prolaziti, tražit će put na neku drugu stranu, a tada bi mogli završiti i na prometnicama - rekao nam je Milan Knežević, načelnik općine Petlovac, koji je već ranije upozoravao na opasnost ovakvog zatvaranja prirodne granice.

>> Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

Hrvatski znanstvenik Miroslav Radman
MIROSLAV RADMAN
'Najbolje da se društvo resetira, poput računala, i da ujutro zdravije krene ispočetka'
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
 • bizonko1:

  Brate mili, baš čitam mađarske portale, glavne su im vijesti otvaranje novih tvornica, boje jesenjeg lišća, recepti za starinske kolače, umirovljenje najstarijeg poštara, noćni pejzaž Budimpešte...eto, koliko malo žice znači za mir, spokoj i normalan život. A mi ovdje dan ... prikaži još! i noć gledamo i slušamo sumanute histerične orlove Zoku i Ostoju i gledamo kako nam država propada iz sekunde u sekundu. Ako su dva mrtva jelena cijena slobode, mira i spokoja, onda neka nam živi žica.

 • Avatar Abcda
  Abcda:

  Orban je rjesio problem svoje drzave. A nas Zoki ?

 • Deleted user:

  Sjećaju se Magjari turskog zuluma i krvlju plaćene slobode ... Nisu ludi da sad potomke tih istih neprijatelja puštaju da prolaze tek tako. Muslimani nisu zaslužili da dobivaju bilo šta od Europe. Samo su još dužni. Nikada im se ne ... prikaži još! smije oprostiti odvođenje djece u janjičare, nikada. A da se ne govori o svem drugom jadu koji su nam nanijeli ... muslimani !