Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Boca izvorske vode skuplja od litre mlijeka i benzina

naslovnica 20.1.
Foto: VL
20.01.2016.
u 00:05

Vrijednost jednog barela nafte danas je niža od vrijednosti same bačve (engleski: barell) u koju se ona toči

Još prije dvije godine, kada je cijena barela nafte bila oko 120 dolara, naziv za nju crno zlato bio je sasvim opravdan. Naftu i danas kolokvijalno nazivaju istim imenom, no ona je danas daleko od pojma za bilo kakvu dragocjenost. Upravo suprotno. Vrijednost jednog barela nafte danas je niža od vrijednosti same bačve (engleski: barell) u koju se ona toči.

I nisu bačve jedino što pokazuje na koliko je nisku razinu pala cijena nafte. Tako je barel nafte sada oko pet puta jeftiniji od barela vode Jane, dok je cijena crnog zlata prema svjetski razvikanoj vodi Perrier znatno drastičnija. Za jedan barel Perriera moguće je kupiti nešto manje od 64 barela, odnosno oko 10 tona nafte!

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U tiskanom izdanju donosimo i sljedeće priče:

>>Ćorušić: Zapelo je oko moje kandidature za ministra. Karamarko i ja ostajemo prijatelji

>>Tigrovi: Prevareni smo. Crnoja nije naš kandidat za ministra

>>Eric Nielsen: Ako HNB ne ostane neovisan, pozvat ću ulagače da se povuku iz Hrvatske

>>Uspjeh Borova! Slavni Vogue za proljeće predlaže: Nabavite startasice

>>Lovre Kalinić s bonusima najskuplji u povijesti, oko 8 milijuna eura

Foto: VLm

Komentara 21

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
21:21 19.01.2016.

Js jana je izvorska voda koju monopolist domoljub ivek prodaje pod kupujmo hrvatsko za masnu lovu dok je ta ista voda ko i drugi njegvi proizvodi tri puta jeftiniji u srbiji i njihovoj regiji a ivek tak radisan jos dobiva i poticaje jako izsasne al tak se dela taj zna posal

DU
Deleted user
22:21 19.01.2016.

U Njemackoj je "gajba" od 12 boca mineralne 2,5€ Ako bas biras pa kupujes vodu u staklenim bocama "gajba" 12 boca je 5€ A kako bi Todoric bio najbogatiji Hrvat? Valjda svojim radom i znanjem??

BO
borac2525
21:28 19.01.2016.

A zasto je cijena nafte uopce i bila toliko skupa? Zar je moguce da netko toliko napuše cijenu barela nafte i to nam tako prodaje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije