Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bloomberg za kampanju potrošio 102 milijuna dolara

Bloomberg i Armstrong
AFP
28.11.2009.
u 13:37

Ovogodišnje rekordno ulaganje mu se isplatilo jer je po treći puta pobijedio na izborima, tijesno pobijedivši svog protukandidata Williama Thompsona

Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg za svoju posljednju izbornu kampanju potrošio je punih 102 milijuna dolara, odnosno oko 183 dolara za svaki pojedini glas, objavio je New York Times.

Tolikim ulaganjem Bloombergova je kampanja postala najskuplja kampanja ikad organizirana u SAD.

Milijunaš Bloomberg najbogatiji je građanin New Yorka, grada koji ne oskudijeva u bogatašima. Za naklonost birača ni ranije nije štedio novac, pa je tako za svoju kampanju 2001. potrošio 74 milijuna dolara, a 2005. tada rekordnih 85 milijuna dolara.

Ovogodišnje rekordno ulaganje mu se isplatilo jer je po treći puta pobijedio na izborima, tijesno pobijedivši svog protukandidata Williama Thompsona koji je potrošio 14 puta manja sredstva u kampanji.

Komentara 4

OB
-obrisani-
14:32 28.11.2009.

Bandic trosi 20 milijuna kuna drzavnog novca dok blomberg trosi privatne pare .... Bandica u Lepoglavu, a ne na Pantofcak! Pljuc!

RO
romictea
17:46 28.11.2009.

tito forever je napisao/la: Bandic trosi 20 milijuna kuna drzavnog novca dok blomberg trosi privatne pare .... Bandica u Lepoglavu, a ne na Pantofcak! Pljuc! Dobro prijatelju daj mi jedan mali dokaz za to sto tvrdis i ja ti garantiramm u roku 24 sata Bandic-eva kampanja prestaje a on je u buvari.

OB
-obrisani-
18:18 28.11.2009.

Bloomberg....jos jedan Askenazi -Kazar.A od kud njemu bilijuni? Pa normalno,zaradio je postenim radom,ha,ha,ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije