Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Blokirani problem opasniji od Agrokora

Bunimo se zbog lešinarskih fondova koji za par centi za euro kupuju Agrokorov dug, a šutimo o lešinarskom faktoringu koji na rasprodaji kupuje dugove – i živote hrvatskih građana

Komentari 4

DU
Deleted user
08:28 06.07.2017.

Ne mogu se načuditi usporedbi afere Agrokor i problema tzv. blokiranih kad je evidentno, svima koji žive na ovim prostorima, da je hrv. puk znano debt friendly (sklon ulaženju u dugove), a za razliku od npr. žitelja Nizozemske. I što bi? Hrvatska je da bi postala članicom EU morala uvesti ovršni zakon, koji jamči naplatu starih (i novih) dugova i garantira da će onome koji je uslugu ili proizvod isporučio - biti plaćeno... I nikad se naša ćud s time nije pomirila nego su ovdje "glavni" likovi koji se po kafićima hvalili da su "zavaljali" banku, da eno rata "3 šteke cigareta", da ne haju za uplatinice itd. itd. Da sad ne navodim sve te macher-e i njihova hvalisanja. E to je dokinula EU svojim diktatom i sad smo ravnopravni državama gdje se ulaženje u dugove smatra nesmotrenim. Sjetimo se kako je nekoć bilo - krediti se dijelili na sve strane, propala stara devizna štednja i prvi zadatak novostvorene hrv. države je bio namiriti dug po propalim bankama. Taj film više nećemo gledati, hvala EU što napokon osvijestila dosta hrv. puka da se pokriju koliko je jorgan dug.

VL
KO
komunikolog
12:38 20.07.2017.

Hrstić prodaje svoje usluge. I to nije ništa čudno, tko plati dobije članak po narudžbi. Ili VL ili N1, ili Kujundžić ili Plenković a može i MOST i SDP. Naravno populizam je uklopljen, jer najbolje se prodaje ono što narod želi čuti! A vidim da je i duhovni guru, pa određuje tko je pravi a tko navodni kršćanin. Hrstiću, djela a ne riječi, i ako se pozivaš na kršćanstvo, Isus nije bio populista, zato su ga i raspeli!

VL
DU
Deleted user
08:24 06.07.2017.

Tri najveća problema koji godinama opterećuju hrvatsko društvo, znači blokirani, Agrokor i INA, posljedica su kontrole koruptivno-klijentelističke mreže jedne stranke nad zakonodavnom, sudskom i izvršnom vlasti. Ta stranka nikad se neće promijeniti iznutra niti riješiti probleme koje je sama stvorila. 25 godina je potrošeno u iščekivanju njihove transformacije koja se nikad neće dogoditi. Izgubljene su generacije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.