Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO STRINAVIĆ
Povratak na članak

'Katastrofalna je premijerova izjava! Osiromašene građane svodi na dužnike za mobitel'

Na pitanje bi li im pomoglo produljenje moratorija koje zagovara predsjednik, odgovara. – Bi, ali samo pod jednim uvjetom: da u ta tri mjeseca apsolutno svi uključeni u problem ovrha, i vjerovnici, i dužnici, i naplata, sjednemo za stol

Komentari 33

KN
Kneginja
12:02 21.10.2020.

Da nisi bio premijer mozda bi netko pomislio da si sposoban. Dovoljno je samo sjetiti se koliko si propusta imao u svom mandatu

VL
DD
duda.dudica
12:03 21.10.2020.

Hahaha pa nije taj dug napravio samo Plenkovic, sudjelovao si i ti u njemu i nazalost zaduzio Hrvatsku vise nego itko

VL
ĐM
Đuro.Mikšić
12:02 21.10.2020.

Milanovic ce reci sve kontra Plenkovica samo da se inati, jer pokusava zadobiti javnost da pocnu mrziti Plenkovica.

VL
Avatar Šipo
Šipo
12:03 21.10.2020.

Ako je Zoki toliko liberalan zasto onda on nebi nekoga pomilovao? Ocigledno je da samo baca kontru vladi.

VL
BU
burza
21:22 21.10.2020.

Javno objaviti duznike pa da se vidie dugovi i za sto jer ako se njima oprosti dug onda bi mogli dati i nama koji redovito placamo i to teskom mukom

VL
Avatar odvratni_ZG_kurir
odvratni_ZG_kurir
19:29 21.10.2020.

Za sve pametnjakoviće, za sve pametnjakeoviće - koje je "trajno rješenje" za platiti svoje dugove? Samo je jedno - platiti dugove. Tako je to svugdje u svijetu. Protivim se, apsolutno se protivim da se iz proračuna podmiruju dugovi privatnih osoba. Oni su za svoje dugove odgovorni sami. Nitko živ ih nije tjerao u zaduživanje. Već je jednom upravo Plenkovićeva vlada otipisala dugove. I što se dogodilo? Jedan ogroman broj onih kojima su dugovi otipisani iz proračuna danas opet imaju dugove koji su duplo, često i višestruko veći od onih koji su im otpisani. Mjera je bila socijalna a ponašanje mnogih kasnije apsolutno asocijalno i neprihvatljivo. Ta takozvana "hrvatska sirotinja" posjeduje vrijednosti u novcu za koje država ni nezna ali niti smije znati. Sramotno, lopovski i odvratno je kada jedna cijela obitelj, otac i dva sina tri desetljeća rade na crno, zgrću ogromne novce i sada traže da im država oprosti dugove da im banke skidaju blokade. Ovdje se od struke i nestruke potpiruje i namjerno pali socijalna vatra ne radi osjećaja i nepravde ili brige za "malog čovjeka" nego iz čiste političke kalkulacije. Siguran sam da ni Jupiter ne bi htio kad bi znao što smiju volovi.

VL
SA
santek
19:23 21.10.2020.

Zanimljivi su mi ti ovršeni još ovdje se spominje mobitel imaj ga većina ne svi preko 2 tisuća kuna plačeni, ja imam 5 mobitela a koristim nokiu staru preko 20 godina i nikada opomene dobio nisam a kamoli da mi netko nešto ide ovršiti.. malo vi ovršeni stavite si prst na čelu u čije ime za koga i ako ste znali da vratiti nećete moći svjesno ste ulazili u rizične transakcije pa ako prođe dobro ako ne bar će o nama netko pisati

VL
EB
EBERT
13:37 21.10.2020.

Jos jedanput vrijeme je da Ti koji su blokirani preuzmu sami odgovornost.Drzava nije nikog prisiljavala da uzmu kredite . Tako nije za njih odgovorna. dajte jedanput uzmite sami za sebe odggovornost. Vec je stvarno vrijeme za to.

VL
Avatar PatriaCro
PatriaCro
21:32 21.10.2020.

Bravo Plenki. Napokon netko ima hrabrosti reći istinu. Preko 90% dugova građana su računi za mobilne uređaje i telekomunikacije.

VL
AL
alchemist
22:31 21.10.2020.

Ja ne kuzim zasto bi drzava morala brinut o dugovima gradjana? Ok, iznimno je vrijeme, korona itd, ali svakom normalnom covjeku bi trebalo biti jasno da u pravilu svakih 10 godina dolaze koje kakve krize i da treba imati plan B i stavljat lovu sa strane. Nismo djeca.

VL
Avatar speak_loud
speak_loud
20:42 21.10.2020.

Stječe se dojam da premjer ne uništava državu nenamjerno, jer mu tako dobro ide.

VL
EP
Epil
01:12 22.10.2020.

Glasali ste, sad uzivajte!

VL
Avatar dzambo
dzambo
19:29 21.10.2020.

Drzava nikog nije prisiljavala da uzima bilo koju vrsta kredita il kreditni kartica ALI stvorila je takve uslove da vecina pucanstva nemoze bez kredita, pogotovo kreditni kartica...jer vecina osobni dohodaka u HR neprati sve prodajne cijene niti blizo nemogu pokrivati sve to ako netko uleti u te kredite ili kraditne kartice...jer koliko vidim da je dole Coca Cola skuplja puno neg ovdje kod mene u Americi , da su kompjuteri-laptopi skuplji,mobiteli,razna roba i sve oko toga..a cijene kuca i auta novih slicne su ko ovdje kod mene u Americi...a ovdje daleko...daleko...moze vise zaradit prosjecni radnik...a mnogi dole zive kod roditelja ili su naslijedili imanje i vec u startu su u prednosti od mnogih kao ja koji su dosli u Ameriku, mi smo to tek morali uzimati i ulaziti u kredite za to...sto se fino vidi da mnogi dole koji rade nemogu bez kredita da uzmu vecinu stvari jer im vecina osobnog dohotka ode na rezije. Ja neznam ko je odredio takve prodajne cijene dole u usporedbi sa vecinom osobnh dohodaka...i na kraju oko ti mobitela, prije u Yugi nije bilo banana kak mnogi kazu ALI su mnogi imali gotove novce da to kupe vanka, danas ima banana i kad mnogi uzmu to nemaju dovoljno love za mobitele i blokirani su zbog toga....e to je jos gora situacija jer ce taj mobitel kostat da poslije neces imat ni za banane, kazem opet neshvatljivo mi je da mobitel kosta toliko dole za gotov novac a plate u prosjeku 2-3 puta manje nego vanka e to su ti Ekonomski uslovi stvoreni da je to tak.

VL
SA
samuraj
18:42 21.10.2020.

Što je krivo rekao?

VL
CO
coky
19:12 21.10.2020.

Katastrofa je što je premijer u pravu za mobitele, pogotovo ajfone...ljudi ih uzmu na kredit od 3 godina i onda nemaju love da ih otplate do kraja.

VL
SN
Snowman
14:33 21.10.2020.

Koja sreca da on nema sta za reci

VL
Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
12:22 21.10.2020.

Država mora štiti sve svoje građane na jednak način što će reći da i oni kojima je netko dužan moraju biti zaštićeni odnosno da svoje interese mogu bez smetnji ostvariti.

VL
PL
plenkikok
18:44 21.10.2020.

Oboje su svjetslosnim godinama udaljeni od onoga čime bi se trebali baviti...

VL
IL
ilustrator
12:34 21.10.2020.

predsjedniče s ekonomijom nisi na ti, radi ono što te ide, što znas .. "baci bombu, goni bandu preko izvora "

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.