Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stečeno kriminalom
Povratak na članak

Blokirana imovina od pola milijarde kn, a oduzeto tek 10 mil.

AUDIO: Prema godišnjim izvješćima DORH-a od 2006. (bez podataka za 2012.), “oduzeta” je imovina vrijedna 83 milijuna kn, ali zasad je tek možda deseti dio te imovine stvarno oduzet

Komentari 12

VA
vadis
18:57 09.01.2013.

Sanaderu i druzini svu nezakonit stecenu imovinu oduzeti. A to znaci da ti lopovi nece imat nista. Inace, svim lopovima mora se oduzimati ukradjenu imovinu.

VL
IV
Ivekivek
18:59 09.01.2013.

U HR to ide ovako Ukradeš 100 mil, dokažu ti 10, vratiš deset, odslužiš 2-3 godine i ostane ti 90 000 000,00?? Šimonović je htio donijeti antimafijaški zakon gdje bi ti oduelei sve nakon dokazanih 10 mil a da bi ti nešto ostalo moraš dokazati da si nešto pošteno stekao... Kod nas je samo problem što mafija koja donosi zakone neće donijeti antimafijaški zakon. Tko bi donosio zakon protiv sebe? I SDP je puno zakona promijenio ali to mu ne pada na pamet mijenjati...jer zna da ga nova mafijaška većina u saboru neće usvojiti kao ni stara.

VL
OB
-obrisani-
19:07 09.01.2013.

Postoji li neki pošteni HDZ-ovacv?

VL
IM
imra
19:23 09.01.2013.

presporo se to radi. bojim se da će još 3 godine brzo proći a nikaj nebude bitno oduzeto. pod hitno ubrzajte maksimalno konfiskaciju imovine . naučite se kak se to radi u ameriki...

VL
LI
LILLIT
19:35 09.01.2013.

Vrana vrani oci ne kopa.! Sve su to kompaci koji su povezani, pa ak padne jedan pasti ce i svi drugi. Zato se odugovlaci dok ne zastari,

VL
SA
sargu123
19:53 09.01.2013.

HDZ je najveće zlo koje je snašlo Hrvatsku, još od Pretpovijesti.

VL
PO
PoncijePilatus
20:39 09.01.2013.

pravosuđe je krovna institucija svake drzave!! uvesti prave zakone i dobro platiti sudacki posao! znaci automatski otvoriti apartmane na golom otoku u tesku robiju i drustveno koristan rad! npr. nasem dragom Ivi Sanaderu se dokaze sto je i koliko love trajno posudio od poreznih obveznika (ako je, mozda je covik nevin :) :) ) e onda lijepo na dozivotnu robiju ili da veleizdaja bude smrtna kazna... a svu imovinu zaplijeniti do drugog koljena.... pa nek svaki dan idu u pucku kuhinu s sjecanjem na one bolje dane dok je bilo trulo u drzavi hrvatskoj!!!

VL
PE
peugeot
23:15 09.01.2013.

Nitko ne poznaje bolje sistem "lijeva ruka, desni dzep" od Balkanaca! Bas me zanima tko je od balkanskih zemalja najveci lopov? Grci, Srbi, Crnogorci, Bosanci, Makedonci, Bugari, Rumunji, Albanci ili Balkanci najgore sorte, Slovenci, zvani 'Balkanci sa sjevera" ?

VL
Avatar Sveušesnaest
Sveušesnaest
08:48 10.01.2013.

10.01.2013. u 08:16h j.vojvoda je napisao/la: Da su hrvatske institucije radile svoj posao kako treba, do ovako velikog kriminala nebi nikada doslo --------------------------------------------------------------------------------------------------------------.. To što KUTLE nije u zatvoru, što mu nije oduzeta imovina, izgleda da nikog ne smeta, a, a ponajviše ne ovo Vladu?

VL
GO
golub
09:17 10.01.2013.

Nažalost moramo se suočiti da je največi kriminal a kojeg štiti USKOK-a neprocesuiranje, dok ostale djelomićno i na kraju ništa ne trebaju vratiti. Npr. Rubalu optuže za jednu godinu prodaje mirovina, a za ostalih dvadeset godina ne mora, mora vratitii jedan stan a ostale ne mora, mora u zatvor a bolestan ne mora, mora vratiti dio novca a kad potroši na odvjetnike pa i to ne mora itd i ostali. Dakle u proračun treba vratiti sve ukradeno od Lijepe Naše, tako da se ne bi mogla zvati kriminalna.

VL
Avatar Sveušesnaest
Sveušesnaest
12:20 10.01.2013.

Drago Rubala je još osamdesetih bio poznat u V. Gorici kao "davatelj" mirovina.... Ako se još onda govorilo o prodaki mirovina, koliko je taj zaradio....Ali nije on bio sam, dao je on i drugima pa je gamad šutjela, naviknula se....

VL
OB
-obrisani-
16:25 10.01.2013.

Ovo je sve dogovorno oduzimanje malenoga dijela imovine, kako bi vlada dokazala da ne uzima samo nama malima već i velikanima. Kada bi oni počeli oduzimati najprije Tuđmanovim bogatašima, bilo bi i njih na popisu, a kada bi se obuhvatiloo bogaćenje od 1990.godine ne bi Hrvatska bila u dugu. Za dug su svi krivi, jer sabor je jedan i na jednom mjestu bi trebalo donositi ispravne odluke a ne namještene. Svih 23 godine svima njima bilo je jako dobro i unosno je bilo biti stranački podobnik. Da su institucije tada radile svoj posao, dio bi se odavno naplatio, ali nikada nije kasno, ako se ima volje i hrabrosti. Nikada ovi vladajući ne će biti sposobni naplatiti i vratiti sve ono što je pokradeno. Lopove svi štite, u to smo se imali prilike uvjeriti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.