Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIJELILE POSTELJICU

Blizanke se rodile držeći se za ruke

blizanke
Foto: Akron Children's Hospital
12.05.2014.
u 10:08

Ovo je najbolji dar za Majčin dan, rekla je presretna majka

Sarah Thistlethwaite iz Ohija u petak je rodila jednojajčane blizanke koje su se rodile držeći se za ruke, piše Ohio.com.  Blizanke Jenna i Jillian rođene su carskim rezom.

 – Već su najbolje prijateljice. Ne mogu vjerovati da su se držale za ruke. To je nevjerojatno –  rekla je majka Sarah.

 – Ovo je najbolji dar za Majčin dan  – dodala je.

Jenna i Jillian su monoamnionske blizanke, osam su mjeseci dijelile posteljicu i vodenjak, što je vrlo rijedak slučaj –  događa se jednom u 10.000 trudnoća i kod 1 do 5 posto blizanaca. Ovakva trudnoća je i vrlo riskantna, a najveća opasnost prijeti od mogućnosti zapetljavanja pupčane vrpce. Jače zapetljavanje može prekinuti dotok krvi jednom od blizanaca, a uzrokuje smrt u 10 do 70 posto trudnoća. Kod monoamnionske trudnoće veći je i rizik od malformacija, no čini se da ih u ovom slučaju nema.

Jenna je imala određenih problema s disanjem pa su joj dali kisik te će nadzirati njezino stanje.

>> Razdvojene blizanke sastale se nakon 78 godina po prvi put

Komentara 1

Avatar abraham73
abraham73
11:27 12.05.2014.

evolucija jeli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije