Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neugodan susret

Bliski susret s poskokom: Šetao maslinikom pa naletio na otrovnicu na stablu

Screenshot
26.10.2020.
u 12:53

Građani, posebice berači maslina, zato trebaju biti na pojačanom oprezu

Iako je kraj listopada, stanovnici vodičkog područja često se i dalje susreću s poskokom. Jedan je mještanin ovu najotrovniju i najopasniju europsku zmiju tako pronašao na granama maslinovog drveta. Poskoka ne nalazi često na stablima, ali se u ovo doba zna penjati po granama. Temperature su niže od ljetnih, pa se poskok penje na stablo, kako bi mu bilo toplije, a ponekad lovi i ptice.

Građani, posebice berači maslina, zato trebaju biti na pojačanom oprezu. Snimka poskoka na granama stabla nastala je podno brda Okit, piše Info Vodice.

Bliski susret s poskokom imala je jutros i mještanka Blata.

- Povratkom iz šetnje kući imala sam što i vidjeti, poskok dug više od 100 cm stoji uza zid dvorišta. Kako još nije zahladilo, bila je izuzetno spora i dezorijentirana. Pozvala sam susjeda, nekako smo je stavili u manju plastičnu otvorenu bačvu (maštel), ubacili leda unutra kako bi je dodatno usporili i odveli je u njeno prirodno stanište – ispričala je Vesna M. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije