Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE Oštećeni svjedočenjem teško optužio poduzetnika

'Blaž Petrović istukao me bejzbolskom palicom'

24.11.2008.
u 18:39

ZAGREB – Na suđenju poduzetniku Blaži Petroviću (46), optuženom da je 27. lipnja 2007. prijetio smrću Darku Lužiji, oštećeni je teško optužio Petrovića.

– Prijetnje su i realizirane 17. srpnja oko 13 sati, kad su me Petrović, Jure Čuljak i još jedan djelatnik napali, a ovdje okrivljeni izudarao me bejzbolskom palicom – izjavio je na Općinskom kaznenom sudu Lužija.

“Skinut ću ti glavu”
Petrovića se tereti da je mobitelom nazvao Lužiju i poručio mu da se “ne zaje... s njim, jer će mu skinuti glavu kad dođe u Makarsku”. Za prijetnju, tužiteljstvo je zatražilo novčanu kaznu od 30 dnevnih dohodaka za Petrovića, koji je svojedobno oslobođen optužbi za iznudu na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji. Petrović se u ovom slučaju brani da nikada nije prijetio Lužiji. Kazao je da je mobitel s kojeg je Lužija nazivan u vlasništvu tvrtke Cubano d. o. o., čiji je Petrović suvlasnik, no da se tim mobitelom koriste druge osobe, a ne on. Petrović je rekao i to da smatra da ga je Lužija prijavio, jer je njegova supruga Mirjana Petrović od Lužije i Lužijine braće kupila zemljište.

– Smatram da je on žrtva lihvara, kojima je obećao vratiti dugove tim zemljištem – kazao je Petrović i dodao da je u stvari Lužija prijetio njemu, poručivši mu trima SMS-ovima da će “braniti svoju djedovinu od Hercegovaca”.

Očitovanje policije
Lužija je pojasnio da je njegov brat svojedobno Petroviću prodao dio zemljišta od 4000 četvornih metara, zbog čega su dvojica braće otada u sporu, te da se Petrović šest godina koristi zemljištem kao parkiralištem. Zbog Lužijina svjedočenja, sud će tražiti očitovanje policije u Makarskoj o toj kaznenoj prijavi. Petrović je, inače, svojedobno u Globusu izjavio da “zna da njegov posao neki nazivaju utjerivanjem dugova i zelenašenjem, no da je to posao kao svaki drugi te da ima jednu humanu crtu”.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije