Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oživio motocross

Blato, adrenalin i motocikli napokon su se vratili

'12.09.2010., Petrinja - Nakon vise od 20 godina na motocross stazi Zelena dolina vozena je utrka. Zbog losig uvjeta na stazi odgodjena je utrka za Prvenstvo Hrvatske,pa su vozaci odvezli revijalnu ut
Foto: 'Nikola Cutuk/PIXSELL'
1/3
13.09.2010.
u 13:55

Organizator je utrke Motocross klub Petrinja, no zbog lošeg vremena službena utrka nije ipak održana

Nakon punih 23 godina oživjela je bregovita motocross staza "Zelena dolina" kod Hrvatskog Čuntića. Njome je zadnja službena utrka vožena 1987., a udolinom Petrinjčice motori su opet naveliko bučali protekle nedjelje.

Klub ima 30 članova

Nakon višegodišnjih radova, Motocross klub Petrinja 1200 metara uređene staze pripremio je za prvu službenu pozivnu utrku u slobodnoj Hrvatskoj. Jaka kiša noć uoči starta poremetila je planove, zemlju pretvorila u blatnjavu kaljužu, službeno natjecanje je otkazano, ali su ipak popodne, uz mnoštvo gledatelja, održane revijalne vožnje.

– Teren je bio previše blatnjav, pa uvjeti nisu bili regularni. Najvažnija je sigurnost motorista, MCK Petrinja bit će domaćin drugom prilikom – kazao je delegat Hrvatskog moto-saveza Cvetko Grubišić iz Zaboka.

– Sve smo učinili za prvi veliki spektakl kakvog se sjećaju stariji Petrinjci, a mladi tek trebaju doznati o "Zelenoj dolini". Dugo i mnogo radili smo na oblikovanju staze i puno trenirali, ovo je naš ponos i dika, motocross se vratio u Petrinju – govorio nam je prije utrke predsjednik MCK Petrinja Joso Tičak.

Uz dopredsjednika Andriju Barića i tajnika Stevu Kovačevića, u klubu je 30 članova, a i bez vlastite staze već su u natjecanjima po Hrvatskoj postignuti zapaženi rezultati.

Braća Bezuh su prvaci

Kao domaćini u revijalnom nedjeljnom nastupu puno umijeća, hrabrosti i talentiranosti pokazali su braća Mihael (7) i Paolo Bezuh (12), prvoplasirani juniori u klasama MX 80 i MX 85, kod seniora je prvak Adriano Rizzitteli u KUP 250, a u MX 2 drugoplasirani Mario Barić i treći Valentino Krčelić.

Uoči povratka tog atraktivnog sporta u dolinu Petrinjčice licencirano je 17 domaćih sudaca. Grad Petrinja novčano je pomogao uređenje "Zelene doline", a potpora je motokrosistima obećana i nadalje.

Ključne riječi

Komentara 1

SP
simpa_paket
14:15 30.09.2010.

Nakon 23 godine.. Vau.. imala sam sedam godina znači zadnji puta kada sam bila na stazi na natjecnanju :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije