Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURZA TURIZMA Usuglašavanje mogućih razvojnih kriza

Blamaža zbog rata Bulića i Bajsa

12.11.2008.
u 20:11

Je li velika burza turizma u Londonu potvrdila da se između Ministarstva turizma, na čelu s ministrom Damirom Bajsom, i nacionalne promidžbene organizacije, sa starim turističkim vukom Nikom Bulićem na čelu, uz osmijeh i u rukavicama, zapravo odmjeravaju snage?

Bulić optimistično planira - nikakav rast

Buliću, saslušajte i kritičare!

U turizmu od zgražanja do snažne podrške

Hotelijeri od Bajsa traže sto milijuna kuna

Bez posla u turizmu 10.000 sezonaca

Zadovoljni prijevodom
Činjenica da je ministar Bajs ovlastio državnog tajnika za turizam Ivu Muju da se umjesto njega, jer je sam bio spriječen doći, obrati britanskim novinarima na tradicionalnoj pres-konferenciji, mimo Bulića, koji je to prijašnjih godina, za razliku od Muje, radio bez prevoditelja, još je jedan od detalja u nizu kojima se iz resornog ministarstva Hrvatskoj turističkoj zajednici pokazuje tko je prvi u hijerarhiji.

Direktorica HTZ-ova ureda u Londonu Meri Matešić kaže da nije bilo negativnih reakcija na konferenciji za novinare s prevoditeljicom. Štoviše, neki su britanski novinari hvalili dobro prevođenje. Turističkoj utakmici 2009. neće presuditi ni jedan državni tajnik. Od novinarskih pitanja, puno su teža i ozbiljnija bila ona koja su hotelijeri, na sastanku u organizaciji HTZ-a, čuli od britanskih partnera.

Britanski organizatori putovanja usuglašavali su moguće razvoje krize i ispostavljali jasne zahtjeve: niže cijene ili barem neku dodanu vrijednost u već istaknutim cijenama, pojačano zajedničko oglašavanje ili neku drugu vrstu potpora. Domaći hotelijeri zasad ne obećavaju rušenje cijena, nego dodavanje usluga u postojeće, jer čekaju kako će reagirati druga europska tržišta.

I tajnica u Londonu
Ministar Bajs kaže da Englezi ne vide problem u tome što je Ivo Mujo govorio na hrvatskom. Objasnio je i zašto je njegova tajnica bila u Londonu.

– Tea Jerić u biti je zadužena za turističku politiku i tržišta – kaže Bajs.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije