Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi put priznao

Blair: Žao mi je zbog pogrešaka tijekom invazije na Irak

tony blair
Foto: Pixsell
1/5
25.10.2015.
u 11:13

Rat u Iraku doveo je do masovnih prosvjeda na ulicama Britanije, ali i svijeta i mogao bi dijelom biti odgovoran za ustanak ISIL-a koji trenutačno uništava Bliski istok.

Bivši britanski premijer Tony Blair izjavio je da mu je žao zbog pogrešaka napravljenih tijekom američke invazije na Irak 2003. godine, ali ne žali zbog "rušenja diktatora Saddama Husseina."

"Žao mi je zbog pogrešaka, obavještajne informacije koje smo dobili bile su pogrešne", rekao je Blair u ekskluzivnom intervjuu za CNN. 

Rat u Iraku  doveo je do masovnih prosvjeda na ulicama Britanije, ali i svijeta i mogao bi dijelom biti odgovoran za ustanak ISIL-a koji trenutačno uništava Bliski istok.

"Mislim da ima elemenata istine u tome', kazao je Blair i dodao kako se ne može reći da oni, koji su skinuli Saddama s vlasti 2003. godine, ne snose nikakvu odgovornost za situaciju s kojom se danas suočavamo. 

Ovo je, pišu Britanci, prva isprika koju je Blair izrekao o tom ratu čije posljedice upravo sada mijenjaju svijet.

>>Tony Blair mogao bi zbog Iraka biti optužen za ratni zločin

Komentara 27

DJ
djurex
11:50 25.10.2015.

Britanska kruna je olicenje zla u svijetu..opet non stop drze neka predavanja o demokraciji.. najveci zlocinci svijeta zive u buckingemskoj palaci..

KT
KTM
12:09 25.10.2015.

Bravo.Evo,sve ti je oprošteno.Pobio si nedužne ljude,nisi našao oružje za masovno uništenje,objesio si Sadama(bez suđenja),a ti i tvoj frend iz Amerike spavate mirno i propovjedate demokraciju.Gamad koja je opljačkala kuglu zemaljsku,pobili(ili su krivi za smrt)miliona sirotinje i nedužnih ljudi,a kad Putin(ne podržavam ga),baca bombe i pokaže zube vama moralnim i demokratskim vertikalama onda drvlje i kamenje po njemu.Licemjer i lažljivac.

DU
Deleted user
11:56 25.10.2015.

Lažac! Imali su sve informacije, no svjedno su odlučili lagati vlastitim nacijama i cijelom svijetu radi provođenja unaprijed donesene odluke o osvajanju zemlje bogate naftom. Nomen est omen, kaže izreka, pa tako metatezom Blairova prezimena dobivamo - Bliar. Lažac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije