Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u Večernjem

Blagoslov Pantovčaka podijelio vjernike i sekulariste, fra Jozo Zovko Kaptol

naslovnica
24.02.2015.
u 00:09

Sekularizam
 - Katkada se od toga, kažu u Crkvi, prave nova religija i mit, pa i dogmatizam

Je li trebao blagoslov Ureda predsjednice i je li blagoslivljati trebao baš fra Jozo Zovko, pitanja su koja se nakon blagoslova na Pantovčaku ne stišavaju i u Crkvi i izvan nje.

– Riječ je o službenim prostorijama predsjednika RH koje ipak nastanjuje konkretni predsjednik koji može biti vjernik, ali kao što znamo, i ne mora. Prostori sami po sebi niti su dobri niti loši pa se, kad je kršćanski blagoslov u pitanju, najprije blagoslivljaju ljudi. Predsjedničina želja morala bi se shvatiti kao blagoslov njezine osobe i osoblja predsjedničkih dvora da dobro obavljaju svoju društvenu zadaću – kaže vlč. Anton Šuljić, publicist i pisac.

"Lijepo su pjevali božićne pjesme"

– Blagoslovio sam Ured predsjednika Tuđmana kada je došao. Njega i djelatnike. Lijepo su pjevali božićne pjesme jer je to bilo neposredno pred Božić – rekao nam je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, koji je dosad jedini blagoslivljao na Pantovčaku.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili prelistajte e-izdanje Večernjeg lista!

>>Kolinda i Milanović razgovarali, fra Zovko blagoslovio prostorije Ureda

Komentara 39

GE
Georgina56
21:46 23.02.2015.

Predsjednik Njemacke Joachim Gauk je svecenik ( evangelisticki ) a Angela Merkel je kcerka pastora.osobno je pravo sadasnje Predsjednice Hrvatske da da blagosloviti prostor u kojem ce raditi.ne vidim tu problem. kao sto je Josipovic imao pravo biti agnostik takoo i ona ima pravo biti vjernik !

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
22:11 23.02.2015.

Gospođa predsjednica sigurno neće tražiti dopuštenje od komunjara i bezbožca za blagoslov ureda u kojem radi. Treba blagosloviti i cijelu Hrvatsku da se očisti od zadaha crvenog zloduha.

MA
Malenkost
21:39 23.02.2015.

Ma glupost. Mogu Vratri - ak ne dodu s Audi Q5- blagosivat sta oce. Ma ak je Josipovic smio rec da je Agnostik more i Kolinda dat sve skropit. Tu nema mista za kritiku. Nas bivsi Pravnik, Skladatelj i Muzicar i skoro Predsjednik jedva da je se maka iz Funkcije smista je napa dosadasnje podupirace. Meni se cini da mu je Milanovic sluzio ki podrep kod magarca a kad je puka onda vidis da je ipak ima neku stabilizacijsku funkciju. Novine ki Novine. Sve se stavlja na zlatnu Vagu. Ovo je nepotribno uopce spominjat. Et.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije