Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Blagdan svetog Vlahe na Manhattanu

08.02.2009.
u 20:35

Dragi prijatelji, veliko mi je zadovoljstvo zaželjeti dobrodošlicu svima koji u organizaciji newyorškog Kluba Dubrovnik proslavljaju blagdan svetoga Vlahe.

New York je međunarodni megalopolis u kojem se govori više od 200 jezika i u njemu žive pripadnici naroda iz svakog dijela svijeta, pa je u tom multikulturalizmu obogaćen i doprinosom Kluba Dubrovnik. Uime New Yorka želim vam sve najbolje”, bile su riječi dobrodošlice Michaela Bloomberga, gradonačelnika New Yorka, u posebnom pismu kojim se obratio iseljenicima iz Dubrovnika i njihovim gostima koji su u subotu navečer u prestižnom klubu Harvard na Manhattanu proslavljali blagdan svetoga Vlahe.

Za tu je prigodu u New York doputovala i dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica koja je tu prigodu iskoristila i za promidžbu turizma.

– Naš je klub jedan od najstarijih u iseljeništvu i mi tradiciju i običaje vezane uz proslave sveca zaštitnika prenosimo i na mlade. Dogovaramo se da kupimo kuću u New Yorku koja će biti vlasništvo Kluba Dubrovnik i u kojoj ćemo se svakodnevno okupljati i promicati naš grad – rekao je predsjednik Kluba Šime Šimunović.

Na proslavi je bila veleposlanica u Washingtonu Kolinda Grabar-Kitarović, Neven Jurica, veleposlanik RH pri Vijeću sigurnosti UN-a u New Yorku, i kardinal Vinko Puljić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije