Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbojstvo

Bježeći iz pošte 
sa 50.000 kuna, pištoljem udario stranku po glavi

pošta
Željko Lukunić/Pixsell
11.12.2009.
u 18:44

Ista je poslovnica već bila na meti razbojnika, a 
2006. godine dvojica su pobjegla bez ikakva plijena; Tri djelatnice pošte te napadnuta stranka odbili su liječničku pomoć.

Nešto manje od 50.000 kuna odnio je danas nepoznati, maskirani i naoružani razbojnik iz novozagrebačkoga poštanskog ureda u Vijencu Frane Gotovca. Maskiran čarapom na glavi upao je u poslovnicu oko 8.10 sati, tek nekoliko minuta nakon što su vrata pošte bila otključana.

Šutke dale novac
– Pljačka! Predajte sav novac! – zaprijetio je razbojnik pištoljem trima zaposlenicama. U strahu za svoje živote, one su ga i poslušale te su mu šutke dale novac koji su imale u blagajni, a razbojnik je zatim pokušao istrčati iz pošte. Pred ulaznim je vratima u trenutku bijega zatekao 65-godišnjeg muškarca. Bojeći se, valjda, da će ga ovaj prepoznati, razbojnik je nesretog muškarca udario pištoljem po glavi.

Pao je na tlo, a počinitelj je pobjegao u nepoznatom pravcu. Na mjesto događaja ubrzo je stigla policija te je pozvana i hitna pomoć, no zaposlenice, kao i napadnuta stranka, odbile su liječničku pomoć.

Policijski je očevid u pošti danas trajao cijelo prijepodne te su o događaju ispitane zaposlenice pošte.

Poslovnica pošte u Dugavama nije prvi put na meti pljačkaša. Krajem kolovoza 2006. godine dvojica naoružanih i maskiranih razbojnika pokušala su ispred poslovnice u popodnevnim satima opljačkati dostavni kombi kojim se inače u poslovnice dostavljaju vreće s poštom i novcem. No razbojnici taj put nisu imali sreće.

Nisu mogli otključati kasu
U trenutku kad je jedna od zaposlenica željela preuzeti vreću, a vozač se nalazio u unutrašnjosti kombija, prišao im je jedan od razbojnika te zaprijetio pištoljem. Naredio im je da mu otvore blagajnu koja se nalazila u kombiju. Zaposlenica je u strahu uspjela pobjeći natrag u poštanski ured, a vozač je pak razbojniku predao ključeve blagajne.

Pljačkaši su neuspješno pokušavali otključati blagajnu, no u tome nisu uspjeli. Na kraju su pobjegli s mjesta događaja bez plijena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije