Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bjelovarski SDP: Ako je gradonačelnik zataškao incident treba dati ostavku

“Prihvatio sam krivnju i sljedećeg dana ispričao se djelatniku. Svjestan sam svoje pogreške i kao čin isprike podnijet ću ostavku na mjesto predsjednika Odbora za bjelovarske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara”
11. rujna 2019. u 11:55 1 komentara 1244 prikaza
Tihomir Jaić
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Zbog sumnje da je pokušao zataškati incident u gradskoj upravi, kada je vijećnik vladajuće koalicije prošli tjedan verbalno zaprijetio gradskom službeniku, bjelovarski SDP na tiskovnoj konferenciji u srijedu zatražio je ostavku bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka.

Zbog sumnje da je pokušao zataškati incident u gradskoj upravi, kada je vijećnik vladajuće koalicije prošli tjedan verbalno zaprijetio gradskom službeniku, bjelovarski SDP na tiskovnoj konferenciji u srijedu zatražio je ostavku bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka.“Igor Crnomarić, vijećnik s izborne liste gradonačelnika i član Kluba vijećnika HSLS-a, još prije tjedan dana prijetio je gradskom službeniku na radnom mjestu, u gradskoj upravi. Od tog incidenta prošlo je tjedan dana, a gradonačelnik se o tomu nije očitovao", izjavio je predsjednik bjelovarsko-bilogorskog SDP-a Tihomir Jaić. 

Tvrdi da je bjelovarski gradonačelnik time poslao poruku da vijećnici vladajuće većine smiju prijetiti gradskim zaposlenicima.

Jaić je od vijećnika Crnomarića zatražio neopozivu ostavku na sve dužnosti u Gradskom vijeću, a od gradonačelnika Hrebaka također da podnese neopozivu ostavku ako je pokušao zataškati verbalno nasilje u gradskoj upravi.

SDP-ov Gradski vijećnik Nenad Nekvapil rekao je kako se SDP zalaže da Bjelovar bude grad s nultom tolerancijom na nasilje te da zaposlenici Grada Bjelovara ne dolaze na posao u strahu i strjepnji.

Prozvani HSLS-ov vijećnik Igor Crnomarić pola sata prije tiskovne konferencije SDP-a oglasio se priopćenjem u kojemu je izrazio žaljenje zbog incidenta, rekavši kako je riječ o “verbalnom sukobu”.

“Prihvatio sam krivnju i sljedećeg dana ispričao se djelatniku. Svjestan sam svoje pogreške i kao čin isprike podnijet ću ostavku na mjesto predsjednika Odbora za bjelovarske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara”, stoji u Crnomarićevu priopćenju.

Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske naveli su da je u srijedu, 4. rujna, oko 11,15 sati u zgradi Gradskog poglavarstva 47-godišnjak izrekao prijetnju 53-godišnjaku da će ga tjelesno ozlijediti, a što je 53-godišnjaka prestrašilo i uznemirilo. “53-godišnjak je upoznat sa zakonskom odredbom pokretanja kaznenog progona u povodu prijedloga zbog kaznenog djela prijetnje”, priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • MarkoMaras:

    Hrebak je jedini u Hrvatskoj uveo transparentnu gradsku upravu, svi se računi vide na internetu. Sada to jako žulja sve druge u Bjelovaru jer više ne mogu krasti, pa vade ovakve gluposti samo da ga maknu. Kod nas je pošten ... prikaži još! čovjek najopasniji čovjek.