Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELE SE PREDATI

Bjelovar: Uhitili dvije osobe temeljem uhidbenih naloga EU

'za crnu....17. 02. 2004.  lisice ilustracija za oslobadjanje od lisica i pokusaj samoubojstva vjesanjem  lisice uhicenje snimio: zeljko hladika'
Željko Hladika/PIXSELL
03.07.2013.
u 20:09

Muškarca (31) iz Sirača traži Njemačka, a 58-godišnjaka iz Garešnice talijanska vlast

Temeljem uhidbenih naloga pristiglih iz EU bjelovarska policija uhitila je u utorak ujutro dvojicu muškaraca – potvrđeno je danas iz Županijskog državnog odvjetništva. Obojica uhićenih potom su ispitani u ŽDO, nakon čega je za njih zatraženo određivanje istražnog zatvora. 

Anka Turek Novak, istražna sutkinja Županijskog suda u Bjelovaru, potvrdila nam je da je zbog opasnosti od bijega danas na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva, a temeljem uhidbenih naloga pristiglih iz EU, odredila istražni zatvor 31-godišnjaku iz Sirača i 58-godišnjaku iz Garešnice. Za muškarca iz Sirača uhidbeni nalog izdala je Njemačka radi kaznenog progona zbog kaznenog djela razbojničke krađe, dok je za muškarca iz Garešnice uhićenje zatražila Italija radi izdržavanja preostale izrečene kazne zatvora. Naime, Garešničanin je u Italiji osuđen zbog više kaznenih djela, a preostalo mu je izdržavanje kazne još nešto više od šest godina.

Obojica su, potvrdila je sutkinja Turek Novak, odbila zahtjev da ih se preda zemljama koje ih traže. Na rješenje o istražnom zatvoru imaju pravo žalbe u roku od tri dana, a o njoj će odlučivati izvanraspravno vijeće Županijskog suda koje i inače nakon toga preuzima spis i odlučuje o njihovoj daljnjoj sudbini. Neslužbeno doznajemo da je bjelovarska policija temeljem uhidbenih naloga EU uhitila još dvije osobe s područja Čazme, no kako to područje nije u nadležnosti ŽDO iz Bjelovara, osobe su proslijeđene na područje Zagreba.

>>Traže ih zbog krađe, trgovine ljudima, šverca oružja, prijevara...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije