Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAX FREE GRAD

Bjelovar potpuno ukida prirez, gradonačelnik Hrebak: Isplatit će se

Grad Bjelovar otpisati će sve namete prema poduzetnicima
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
27.04.2020.
u 16:11

- Mnogi me ovih dana pitaju da li je to nužno baš sada? Bjelovar je administrativno i gospodarsko sjedište županije, grad od 40 000 stanovnika, da li ćemo uspjeti izdržati bez prireza u jeku najveće krize? Pa kako smo izdržali u vremenu od 1990.-2001. dok prirez nije uveden?

Nakon što su prošle godine počeli s postepenim ukidanjem prireza Grad Bjelovar se nakon 19 godina odlučio na drastičan potez potpunog ukidanja ovog nameta. Upravo bi danas bjelovarski vijećnici tijekom elektroničke sjednice Gradskog vijeća trebali odlučiti hoće li Grad Bjelovaru nakon gotovo 20 godina u potpunosti ukinuti prirez.

S obzirom na to da su gradski vijećnici već u dva navrata jednoglasno podržali rezanja prireza, za očekivati je da će i ovaj put također jednoglasno podržati prijedlog o njegovom potpunom ukidanju. Donesu li vijećnici takvu odluku Bjelovar će kao najveći grad postati predvodnik liste od gotovo 30 hrvatskih gradova koji nemaju prirez, čime bi s trona skinuo Grad Samobor.

>> FOTO Bjelovar: Građani s nestrpljenjem dočekali prvu fazu popuštanja mjera

Grad Bjelovar otpisati će sve namete prema poduzetnicima
1/7

- Mnogi me ovih dana pitaju da li je to nužno baš sada? Bjelovar je administrativno i gospodarsko sjedište županije, grad od 40 000 stanovnika, da li ćemo uspjeti izdržati bez prireza u jeku najveće krize? Pa kako smo izdržali u vremenu od 1990.-2001. dok prirez nije uveden? Nakon 19 godina prirez odlazi u prošlost, a činjenica da ga skidamo baš sad u jeku krize najbolje govori koliko smo pripremili gradsku upravu, gradske financije, racionalizirali troškove, podigli kvalitetu i koliko je snažna poruka koja se šalje iz Bjelovara - MOŽE SE!  Neće biti lako, ali neka na osnovu toga što postajemo najveći grad u državi bez prireza, barem nekoliko poduzetnika odluči investirati u Bjelovaru i da se zaposli više ljudi, isplatiti će se. Sada i stvarno postajemo TAX FREE grad - poručuje javnosti gradonačelnik Dario Hrebak.

Inače, upravo prije 19 godina prirez od 12 posto uvela je tadašnja gradonačelnica s idejom da se od tog prihoda izgrade zatvoreni bazeni koji, nažalost, nisu ugledali svjetlo dana. Ovaj potez veliki je presedan i Grad Bjelovar će danas nakon sjednice vijeća postati najveći grad u državi bez prireza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije