Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA

Bjelorus snimio Ruse kako mijenjaju žarulje nakon nesreće

olupina
Reuters
20.04.2010.
u 17:57

Bjeloruski novinar Sergej Serebro primijetio je da radnici zračne luke vuku kabele i nose vrećice, a nakon toga počeli su su mijenjati svjetiljke i žarulje uz pistu.

Poljska, ruska i svjetska javnost čekaju rezultate istrage koji će pokazati razloge pada poljskoga predsjedničkog zrakoplova u kojem su 10. travnja poginuli Lech i Maria Kaczynski te još 94 osobe. Glavni poljski tužitelj Andrzej Seremet najavio je da bi istraga mogla potrajati.

- Tamošnji (ruski) organi vode istragu. Rusko tužilaštvo imalo je pravo voditi istragu, a Poljaci su mogli samo sudjelovati u tome - objasnio je na današnjoj konferenciji za medije Seremet.

Poljaci su uputili zahtjev Rusima da utvrde tko je i kakve radove na osvjetljenju piste u zračnoj luci u Smolensku izvodio odmah nakon nesreće predsjedničkog zrakoplova, priopćili su poljski vojni istražitelji. Zahtjev se odnosi na informacije koje su se pojavile u bjeloruskim i poljskim medijima.

Bjeloruski novinar Sergej Serebro nekoliko sati nakon nesreće poljskog zrakoplova bio je blizu piste za slijetanje u Smolensku. Primijetio je da radnici zračne luke vuku kabele i nose vrećice, a nakon toga počeli su su mijenjati svjetiljke i žarulje uz pistu. Serebro je fotografije radnika ruske vojne zračne luke koji su mijenjali žarulje postavio na svoj blog, a tvrdi da su i ukrajinski fotoreporteri koji su bili malo dalje mogli vidjeti i slikati te prizore. To se događalo prije dolaska ruskog i poljskog premijera na mjesto nesreće.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar pula125
pula125
21:42 20.04.2010.

Alfaman,ti nisi budala, ti si komad budale.

PL
Plot
23:40 20.04.2010.

\"Poljaci su uputili zahtjev Rusima da utvrde tko je i kakve radove na osvjetljenju piste u zračnoj luci u Smolensku izvodio odmah nakon nesreće predsjedničkog zrakoplova, priopćili su poljski vojni istražitelji.\" Re: tko drugi nego Putin. KGB im funkcionira koo i srpsk UDBA u ovim novinama koja naknadno briše tragove svog prljavog rada, hehe

Avatar Sidewinder
Sidewinder
20:38 20.04.2010.

Nema nikakve sumnje da je upravi fašistički režim Putinove Rusije kriv za ovaj ciničan i hladnokrvni zločin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije