Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod Vojnića 1992.

Bivši srpski 'teritorijalac' osumnjičen za ubojstvo civila. Policija traga za njim

prazna sudnica
Ilustracija: Tino Juric/PIXSELL
24.10.2019.
u 16:48

Zločin nad tada 67-godišnjim hrvatskim civilom osumnjičeni je navodno počinio 9. travnja 1992. godine, kao 25-godišnji pripadnik paravojne jedinice u sklopu 5. Kordunaške brigade Teritorijalne obrane Vojnić, u privremeno okupiranom mjestu Ribari

Karlovačka policija osumnjičila je 52-godišnjeg dvojnog državljanina Hrvatske i Srbije za ratni zločin nad hrvatskim civilom kojega je 1992. kao srpski 'teritorijalac' navodno ubio na tavanu njegove kuće kod Vojnića.

Policija je danas izvijestila da je kriminalističko istraživanje, nakon kojega je za osumnjičenim raspisala potragu, provela u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci i Sigurnosno-obavještajnom agencijom.

Zločin nad tada 67-godišnjim hrvatskim civilom osumnjičeni je navodno počinio 9. travnja 1992. godine, kao 25-godišnji pripadnik paravojne jedinice u sklopu 5. Kordunaške brigade Teritorijalne obrane Vojnić, u privremeno okupiranom mjestu Ribari.

Sumnja se da je zajedno s još jednom osobom došao u dvorište obiteljske kuće u vlasništvu oštećenog civila da bi nakon kraćeg razgovora otišli na tavan gdje mu je hladnim oružjem zadao više ubodno-reznih rana od kojih je na mjestu događaja preminuo.

"Opisani način postupanja osumnjičenog protivan je odredbama Ženevske konvencije o zaštiti građanskih osoba u vrijeme rata i Dopunskog protokola ženevskim konvencijama o zaštiti žrtava nemeđunarodnih oružanih sukoba te je Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci dostavljeno posebno izvješće", kažu u policiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije