Naslovnica Vijesti Svijet

Bivši srpski ratni dužnosnik osuđen na 11 godina zatvora: Kriv je i za zlostavljanje trudnice

Jovan Tintor uhićen je početkom 2016. na graničnom prijelazu sa Srbijom po tjeralici koja je za njim raspisana 1999. godine.
30. kolovoza 2018. u 14:46 20 komentara 2889 prikaza
Jovan Tintor
Foto: Screenshot/YouTube/PLBIH

Bivši predsjednik Kriznog stožera srpskih vlasti u Vogošći kod Sarajeva Jovan Tintor osuđen je u četvrtak na 11 godina zatvora za ratne zločine počinjene nad Hrvatima i Bošnjacima na području te općine u sklopu udruženog zločinačkog pothvata počinjenog sredinom 1992. godine.

inicijativa mladih 'Kako se ispričati za zločine?' - priručnik za političare

Predsjednica sudskog vijeća Minka Kreho istaknula je da je analizom materijalnih dokaza zaključeno kako je ratni predsjednik Kriznog stožera u Vogošći sudjelovanjem u udruženom zločinačkom pothvatu nastojao provesti etničko čišćenje civila hrvatske i bošnjačke nacionalnosti s područja ove općine.

Sudjelovao je u uspostavi logora 'Bunker' te je imao nadzor nad tim zatočeničkim centrom.

MUP pokušao prijeći granicu BiH: Hrvatski državljanin uhićen zbog ratnog zločina

"Vijeće zaključuje da je optuženi Tintor znao i bio upoznat s premlaćivanjem zatvorenika i da je bio u poziciji to spriječiti. Vijeće zaključuje da je optuženi odgovoran za zatvaranje civila i njihove nehumane uvjete", pojasnila je sutkinja Kreho.

Nepravomoćno osuđeni ratni srpski dužnosnik proglašen je krivim i za iznimno brutalno zlostavljanje jedne trudnice, dok je oslobođen krivnje za stradanje 13 civila koji su iz logora Bunker odvedeni u nepoznatom pravcu i ubijeni, kao i za odvođenje na prisilne radove zatvorenika i ubojstvo šest civila jer se za te točke nije mogla naći Tintorova odgovornost.

Jovan Tintor uhićen je početkom 2016. na graničnom prijelazu sa Srbijom po tjeralici koja je za njim raspisana 1999. godine.

Grabar-Kitarović u Ljubovu: Poginuli branitelji obaveza Hrvatske za budućnost

Jovan Tintor
1 / 3
Kolina Grabar-Kitarović
UMO Neuroscience
Neurofeedback
Zašto se sve više roditelja odlučuje za UMO igraonicu i što je to neurofeedback?

A1 izdvaja za Vas

 • mobitel20:

  Opet najezda velikosrpskih svetosavskih nacisovinista na portal, hahahaha! Pokusavaju oprqvdati GENOCIDNI PLAN osvajanja tudjih drzava s pomocu CJELOKUPNOG ORUZJA I ORUDJA JNA i opljackanih Teritorijalnih obrana, uz cinjenje najtezih zlocina MASOVNIH RAZMJERA ukljucujuci etnicko ciscenje i GENOCID ! Pa kao,pandan ... prikaži još!an tome traze u mozebitnim POJEDINACNIM prekoracenjima nuzne obrane od strane zrtve! Besramni nacifasisti, vi ste septicka jama Kontinenta i dno civilizqcije ! Njemacka je priznala i prihvatila da je bila opcinjena zlocinackim programom ciste rase, a vi i dan danas promovirate po svim medijima ,obrazovanju i politici, program Nacertanije i Srbi svi i svuda ! Ali dan dolazi, slomit cemo vam velikosrpsku kicmu za sva vremena! Zgnjeciti glavu otrovnoj Nedic-Milosevic-Draza-Vucic svetosavskoj nacisovinistickoj zmiji otrovnici !

 • Avatar ČUBE
  ČUBE:

  I ovaj ima zurku " ala Karadžić ", bogamu pa zar nemamo nekog bricu ?

 • Avatar ČUBE
  ČUBE:

  Mobitel je novi " srbošpric "