Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investitori

Bivši sportaši izdvojili milijune eura za sportske objekte

'03.11.2010., Cakovec- Ministarstvo turizma dodijelilo 700 000 kn malim obrtnicima koji cuvaju medjimursku bastinu i turizam. Kresimir Lovrec sa starom presom (u pozadini). ZVONIMIR PAVLIC. Photo: Vje
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
20.09.2011.
u 15:33

– Danas se Međimurje šire prepoznaje i po gimnastici i speedwayu, što je velik uspjeh – kazao je S. Tkalčec, zaslužan za gradnju Atona

ČAKOVEC  - Dvojica bivših sportaša, Zvonimir Pavlic iz Goričana i Stevo Tkalčec iz Čakovca, uložili su milijune eura u sportske objekte u Međimurju. Za zasluge u promicanju sporta primili su u subotu povelju Međimurske županije, koja im je uručena na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u gimnastici u dvorani Aton u Nedelišću. Župan Ivan Perhoč istaknuo je da su obojica privatni kapital uložila u gradnju sportskih objekata i pridonijela popularizaciji speedwaya i gimnastike. Obojica su bili uspješni sportaši, a danas kao poduzetnici ulažu i u razvitak sporta.

– Drago nam je obojici što je netko prepoznao rad i zalaganje za razvoj sportova koji nisu među najpopularnijima. Danas se Međimurje šire prepoznaje i po gimnastici i speedwayu, što je velik uspjeh – kazao je S. Tkalčec, zaslužan za gradnju Atona. Taj sportsko-gimnastički centar prostire se na 5200 četvornih metara, a u njegovu je gradnju i uređenje uloženo više od 30 milijuna kuna. Z. Pavlic je sagradio stadion za speedway Milenium u Donjem Kraljevcu, gdje će se ove subote odvoziti Grand Prix. Samo sedam država na svijetu ima priliku ugostiti najbolje svjetske spidvejaše, a u društvu Danske, Češke, Švedske, Poljske, Velike Britanije i Italije našla se i Hrvatska. Utrku uživo prenosi 26 televizijskih kuća koje prati više od 30 milijuna gledatelja. U Donjem Kraljevcu okupit će se najbolji vozači svijeta iz Poljske, Danske, Švedske, Velike Britanije, Rusije, SAD-a i Australije. 

– Ovo je jedan od najvećih projekata u Hrvatskoj. Govorimo o milijunima kuna uloženih u objekte i licenciju za Grand Prix, 200 ljudi koji rade na ovom događaju – kažu u klubu Unia, koji je domaćin natjecanja. Klub je osnovao Z. Pavlic, nekadašnji državni prvak u tom atraktivnom motociklističkom sportu. Danas je direktor građevinske tvrtke. – Za organizaciju utrke potrebno je oko pola milijuna eura. Lani smo prvi Grand Prix u Hrvatskoj završili s minusom, a ove godine trebali bismo biti na pozitivnoj nuli – kaže Pavlic. U Prelogu se gradi još jedan veliki sportski kompleks s dvoranom i igralištima. Gradi ga Dražen Gregoraš, također vrsni bivši sportaš, a danas uspješan poduzetnik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije