Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenija

Bivši šef Udbe uhićen zbog ubojstva Hrvata

Slovenija policija
Goran Stanzl/PIXSELL
08.10.2014.
u 23:30

Nekadašnji načelnik slovenske republičke Službe državne sigurnosti (Udbe) u vrijeme SFRJ Silvo Gorenc u srijedu je ispitan na sudu.

Nekadašnji načelnik slovenske republičke Službe državne sigurnosti (Udbe) u vrijeme SFRJ Silvo Gorenc u srijedu je ispitan na sudu, na zahtjev austrijskih tijela, zbog sumnje da je sudjelovao u akcijama protiv hrvatske političke emigracije, izjavio je publicist i istraživač arhiva Roman Leljak.

Leljak je krajem prošle godine predao dokumente o otmici i ubojstvu Stjepana Crnogorca, hrvatskog političkog emigranta, kojima dokazuje da ga je slovenska Udba 3. srpnja 1972. otela u Salzburgu i ubila.

>>'Nismo raspravljali o smaknuću hrvatskog emigranta'

>>Austrija pred obnovom istrage za ubojstvo hrvatskog emigranta Martinovića

Komentara 5

DU
Deleted user
01:42 09.10.2014.

Njemacka I Austrija rade posao koji bi trebao biti odradjen u republici Hrvatskoj. Drago mi je da se klupko odvija I nadam se da ce I "kapetan" Dragan doci na red! Danke Deutschland , danke Austria I danke Slovenija!

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
02:37 09.10.2014.

Hvala Austriji Njemackoj I Sloveniji za interes da se dokaze tko je pocinio ubojstva nad Hrvatskim politickim Emigrantima koji su bili ubijeni od SFRJ Udbe u emigraciji . Dakle postoji strah od Perkovica koji je zaprijetila da ce odati sve sve udbine tajne pa je bolje oprat ruke prije nego to Gospodin Perkovic oda jer bi se Moglo pitati gdje je Sloveniji bila da nije predala dokaze o ubojstvu Stjepana Crnogorca u Austriji. Slovenija tu Ipak zasluzuje zahvalu na Arhivskim dokazima koji dokazuje tko je potpisao dokument za smaknuce Hrvatskog politickog emigranta Stjepana Crnogorca u Austriji.

ZA
zagabria1
08:46 09.10.2014.

Slovenci Nijemci i Austrijanci rade posao koji bi mi trebali raditi. Dokle će ta Udba vladati u Hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije