Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajni dosijei?

Bivši šef Miloševićeve tajne službe prijeti iz zatvora

dosijei
Filip Brala/PIXSELL
15.11.2013.
u 13:15

Vuk Drašković koji je izbjegao nekoliko atentata misli kako Marković ima kompromitirajuće dosijee

Bivši načelnik Resora državne sigurnosti Srbije iz vremena Slobodana Miloševića, Radomir Marković, koji je u zatvoru u Zabeli na izdržavanju kazne od 40 godina zatvora zbog pokušaja ubojstva predsjednika SPO Vuka Draškovića i ubojstva četvorice dužnosnika ove stranke na Ibarskoj magistrali 1999. zaprijetio je da će "Srbija biti na koljenima" kada obznani svoja saznanja iz vremena kada je bio šef službe, javlja beogradska Politika i nagađa kako u "ovom trenutku nema pouzdanih saznanja o tome da li se prijetnja odnosi na dosijee političara ili na dokaze o ratnim zločinima, ali bacanje 'Srbije na koljena' upućuje na štetu koju bi država mogla imati u međunarodnim okvirima".

Ovim se ponovno podgrijava priča iz vremena kada je uhićen, da je Marković tajno sklonio važne dokumnete i dosijee oporbenih političara zbog čega je protiv njega i još nekoliko njegovih suradnika pokrenut postupak, ali su na kraju oslobođeni. Politika je još ranije pisala kako je državno povjerenstvo za istraživanja ubojstva novinara došlo do dokaza koji dodatno upućuju na zaključak da je,
kao i u slučaju ubojstva Ivana Stambolića i spomenutog zločina na Ibarskoj magistrali, i u slučaju ubojstva novinara Ćuruvije u pitanju državni zločin u kojem pripadnici tajne službe nisu bili angažirani "samo" na praćenju Ćuruvije već i na organizaciji i počinjeju zločina, a time bi, tvrdi Politika, pale u vodu ranije tvrdnje kako su egzekutori iz podzemlja.

Vuk Drašković koji je izbjegao nekoliko atentata misli kako Marković ima kompromitirajuće dosijee.

- Moguće je da je to njegova nada kako će ucjenama isposlovati kriminalni način za svoj izlazak iz zatvora. To je nemoguće. Bez obzira jesu li dosijei kojima prijeti stvarni ili su montirani, krivotvoreni od strane samog Radomira Markovića u svrhu ucenjivanja - kaže Drašković dodajući kako će manipulacija biti sve dok se ne otvore dosijei. Drašković kaže kako se i u slučaju Ćuruvija "zna tko je kome zapovjedio likvidaciju, tko je u državnoj sigurnosti bio organizator zločina koji je odredio ubojice i način likvidacije, Marković je u zatvoru, ali ostali su na slobodi i izbjegavaju optužnice".

>> Prije 13 godina pao Slobodan Milošević

Komentara 1

US
U sridu
19:52 16.11.2013.

Zoasto vec jednom ne objavi to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije