Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provodi se istraga

Bivši šef ličke policije uhićen sa suradnicima u akciji USKOK-a

uskok4
Marko Lukunić
20.06.2013.
u 17:26

Kako se neslužbeno doznaje, Jurkovića i ostale sumnjiči se za zlouporabu položaja, pri čemu su proračun oštetili za 700.000 kuna

Više policajaca PU ličko-senjske među kojima je, kako se neslužbeno doznaje, i Željko Jurković, dugogodišnji načelnik PU ličko-senjske, našlo se na udaru svojih kolega. Nad njima se provodi kriminalističko istraživanje zbog zloporabe položaja i ovlasti. O čemu je točno riječ, u policiji, kao i obično u ovakvim situacijama, ne žele precizirati.

 – Mogu samo potvrditi da se istraga provodi po nalogu USKOK-a te da će javnost sutra biti obaviještena o čemu je točno riječ te koliko je osoba obuhvaćeno istragom – sve je što je o toj temi htjela reći Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske.

Iako u policiji nisu htjeli ništa precizirati, neslužbeno se doznaje da je uhićeno više osoba, pa i Jurković. Policija im je danas pretraživala kuće, stanove i automobile, tragajući za korisnim dokazima, a nesumnjivo je, kao što je već uobičajeno u ovakvim situacijama, da su Jurković i ostali osumnjičeni policajci neko vrijeme bili tajno praćeni i prisluškivani.

Neslužbeno se doznaje da ih se, među ostalim, sumnjiči i za "muljanje" s podacima iz policijskih evidencija, što vjerojatno znači da su ih odavali nekim trećim osobama. Jesu li to radili za novac ili neke druge usluge, trebalo bi se doznati tijekom istrage.

Što se tiče Jurkovića, on je načelnik PU ličko-senjske bio godinama, a iza njegova načelnikovanja ostali su dugi repovi. Načelnik je postao za HDZ-a, a smatralo se da je imao jako političko zaleđe jer mu je kum Darko Milinović, bivši ministar zdravstva i bivši potpredsjednik Vlade.

Tereti ga se za sumnjivu kupnju stana, sukob s podređenima, zataškavanje u istrazi o ubojstvu Milana Levara, a pojedini lokalni lički mediji čak su ga proglasili i zaštitnikom kriminalnih lobija u Lici. Koliko u tim navodima ima istine, teško je reći, no činjenica je da je bio među prvim načelnicima koji su razriješeni dužnosti nakon što je ministar policije postao Ranko Ostojić.

>>Policajac lagao da su ga napali, prijetili mu nožem te ga opljačkali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije