Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKET vs. Gajski

Bivši šef koprivničke Sloge tužio poduzetnika zbog klevete

'16.06.2010., Koprivnica, Hrvatska - Darko Sket, bivsi predsjednik Uprave Sloge obuca i sadasnji stecajni upravitelj Peveca. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
16.06.2010.
u 18:30

Gajski: Neka me tuži, službeno će se dokazati mnogo toga što se događalo, a za što javnost još ne zna

Darko, Šket, bivši Slogin šef, podnio je privatnu tužbu zbog klevete protiv koprivničkog poduzetnika Milana Gajskog, svojedobno zainteresiranog za kupnju obućarske tvornice u stečaju.

Podsjetimo, Gajski je u izjavi za Večernjak, komentirajući odvodjenu prodaju dijelova Sloge u stečaju, izjavio kako se iza tog plana krije upravo Šket, kako bi na taj način nekome pogodovao. Gajski je Šketa optužio i da je za vrijeme upravljanja tvornicom "rastrajhao" oko 20 milijuna kuna.

Plaće redovite

Šket je navode demantirao, naglasivši da je, kao predsjednik uprave Sloge d.d. i direktor trgovačkog društva Sloga obuća d.o.o., svoj posao obavljao savjesno i zakonito, u skladu s mogućnostima i situacijom u kojoj su se društva nalazila, a uvijek u interesu društva, te s pažnjom dobrog gospodarstvenika.

Što se tiče planova prodaje Sloge, Šket tvrdi da nema, a niti je moguće da ima bilo kakav utjecaj na postupak.

Naveo je i kako ništa nije "rastrajhao", pa tako ni milijune za koje ga Gajski optužuje.

"Suprotno tome, u Slogi d.d. bilo je zaposleno preko 400, a u Sloga obući preko 300 radnika kojima je kroz cijelo razdoblje u kojem je Šket bio odgovorna osoba, redovno isplaćivna plaća, te je održavana gospodarska aktivnost iako su zbog gospodarske krize smanjene narudžbe poslovnih partnera za gotovo 40 posto" - piše Šketov odvjetnik Krunoslav Kunštić.

Gajski miran

Gajski jučer nije bio zabrinut zbog Šketove tužbe. Kazao je kako i dalje stoji kod svojih riječi, a da će se, ukoliko Šket bude ustrajan s tužbom, i službeno dokazati još mnoge stvari koje do sad nisu izašle u javnosti.

Također, kazao je kako je od kupnje tvornice u stečaju definitivno odustao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije