Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zapad je bio naivan'

Bivši šef britanske tajne službe žestoko optužio Kinu: 'Vjerojatno su uništili dokaze'

Kina
Mu Yu/XINHUA/PIXSELL
03.06.2021.
u 12:10

Sir Richard Dearlove upozorio je da će sada biti teško dokazati da je prirodni virus poboljšan u laboratoriju

Dokaze da je koronavirus 'procurio' iz laboratorija u Wuhanu najvjerojatnije su uništile kineske vlasti, rekao je bivši šef britanske tajne obavještajne službe.

Sir Richard Dearlove, koji je bio na čelu tajne obavještajne službe između 1999. i 2004., upozorio je da će biti teško dokazati da je Institut za virusologiju u Wuhanu radio na eksperimentima kako bi prirodni koronavirus učinili smrtonosnijim za ljude, piše britanski Telegraph.

Upozorio je da je Zapad bio naivan vjerujući Kini, koja se infiltrirala u znanstvene institucije i časopise u Britaniji i šire te da je moguće da su znanstvenici koji su htjeli progovoriti o eksperimentima "ušutkani".

"Zbog toga je sada iznimno važna znanstvena analiza. Iako ne može dokazati slučaj 100 posto, temeljita biokemijska analiza daje težinu tvrdnjama da se radi o virusu koji je stvorio čovjek, odnosno da je prirodni virus laboratorijski "poboljšan". 

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar KORONAS
KORONAS
12:31 03.06.2021.

Zapad je već desetljećima naivan spram Kine. Prebacili su proizvodnju u kinu zbog jeftine radne snage, ali Kinezi malo po malo iskopiraše sve. Evo ih i na mjesecu!

WA
warbreaker
12:19 03.06.2021.

Komunistička je to država. Kod njih i kad nađeš dokaze, oni te uvjeravaju da ne vjeruješ svojim očima, nego partiji.

MK
mksdk
12:33 03.06.2021.

Nije zapad bio naivan, nego je ljevičarima odgovaralo sakrivanje istine. Ne zaboravimo sve one optužbe o "fake news" koje su se izricale na račun onih koji nisu nasjedali na gluposti koje su se propagirale od strane službenih institucija i medija. Također, nećemo zaboraviti niti težnju tih istih koji su bili u krivu, a na poziciji moći, da se zabrani (i potencijalno kažnjava) one koji su im proturječili. Pitanje porijekla virusa je daleko složenije od samog konkretnog slučaja, i pokazuje do čega vodi današnja ideja da se vlastima (i svemu onomme "službenom") mora bezuvjetno vjerovati... inače slijede posljedice. Sada kada se više ne može sakriti činjenica da ne postoji živi životinjski organizam iz kojega je navodno pobjegao virus, sada na scenu stupaju spin majstori sa svojim zadatkom zamjene teza, po kojemu treba postići da i dalje treba slušati one koji su bili u krivu, a ne treba slušati one koji su bili u pravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije