Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon smjena
Povratak na članak

Bivši ravnatelj: Ministarstvo je bilo leglo nezakonitosti

U kuloarima se upozorava da je upis djece mimo zakona i bodova uobičajena praksa u velikom broju srednjih škola

Komentari 12

OB
-obrisani-
15:12 25.11.2012.

Jovanovicu Da li si ti upisao studija sa vezom ili bez nje ... Osobno sam bio na prijemnim ispitima , medicinski fakultet , na kojem sam nazalost imao ketastrofalni rezultat na prijemnom , ali mi je bila ponudjena opcija "Golf".". Naravno da u to vrijeme nisam imao , a ni moji roditelji nekih 20 000 tisuca DM , pa sam isao na alternativnu opciju "Pravo" gdje sam ostvari pravo na prijemnom "studiranje za osobne potrebe" i prvu godinu studij placao! Sa komunikacijom medju studentima , uspostavilo se da je bar 1/3 upis na studij izvrsila ne bas regularnim putevima , ta praksa do danas nije zaustavljena i vi se tome sad cudite kao puran glisti. Koja licimjernost , a taj gospodin Jovanovic , ako je bio student u Zagrebu onda je trebao znati kakvo je stanje u nasem skolstvu , ako nezna onda ili se pravi lud ili ipak ne.

VL
ER
erik
13:36 26.11.2012.

Nije čudno to što se ravnatelji boje komentirati stvar. Ravnatelji izabrani prije stupanja na snagu zakona iz 2008. godine u slučaju razrješenja ili neprolaska na reizboru lete na ulicu, ne čuva im se radno mjesto u razredu. Ravnateljima izabranima nakon novoga zakona 2008. godine čuva se radno mjesto u razredu.

VL
Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
07:35 25.11.2012.

Ovi SDPovi komedijaši su jalni nama u HDZu što smo toliko sposobni. Dolje SDP vreme je za promjene Živio Dr.T.Karamarko Svjetla budućnost je pred HDZom

VL
Avatar deziderij
deziderij
07:44 25.11.2012.

A koje je to ministarstvo kod nas drukčije ? Gore od tog legla nezakonitosti je što nema osuda, nema imena i prezimena onih koji su ta legla "osnivali". Kad će se početi javno prozivati i osuđivati kriminal i kriminalci u HR ? Zar ih je tako malo ? Sander, Polančec i jedna grupica uz njih ? To nije za vjerovati kao ni to da ću doživjeti pravu pravnu i pravednu HR.

VL
OB
-obrisani-
08:07 25.11.2012.

U Hrvatskoj Nema Kriminalaca HR najpoštenija zemlja na svijetu

VL
AL
alapača
08:57 25.11.2012.

zašto se ravnateljima dozvoljavaju uzastopni mandati tijekom kojih srastu s foteljom i o sebi počnu mislit kao o malim bogovima koji umjesto zakona primjenjuju svoje aršine? i zinu od čuda kad se pojavi ministar koji primjenjuje zakon?

VL
DZ
dzukaficuka
11:39 25.11.2012.

Pa normalno da je za tebo to bilo nezkonje.Zasto jer ti ravnatelji ni jedan ne pripada KUKURIKU koaliciji i oteras ih i postavis svoje Rode koji su kupili Diplomu kao i TI Jovanovicu.Ali ne zaboravi Jovanovicu ko drugom jamu kopa sam u nju pada pogledaj Sanadera ha ha ha.To nece dugo potrajat mirisi pa mirisi

VL
ZA
zabokrecina
20:54 24.11.2012.

...treba provesti inspekcijski nadzor nad regionalnim prosvjetnim inspektorima - ne bi bilo loše da i njih malo prisluškuju - svašta bi se tu čulo!!!

VL
AL
Alkana
20:55 24.11.2012.

Idiotizam i diskriminacija djece! Bodovna lista treba samo odrediti prvenstvo upisa, da se prvo upišu bolji ( bolji? ili oni sa više bodova) a ako ima mjesta, nek se upišu i drugi opet po redoslijedu. 61 bod - moš mislit nije dosta za upis u gimnaziju.... Ovaj ministar je zadrt u najgorem negativnom smislu

VL
OB
-obrisani-
08:10 25.11.2012.

U HR nema kazni. Jedan moj prijatelj prije nekoliko godina na Jarunu ( horvačanska ), automobilom usmrtio 2 ljudi i bio je oslobođen svake krivnje Živila Poštena Hrvatska Što god napravim - znam da neću biti kažnjen

VL
VI
VisAVis2
09:59 25.11.2012.

Čitava situacija ukazuje na to da je sistem neživotno i nepravedno postavljen (pa ga je praksa (upisa) prevazišla). Kao poreski obveznik ustrajem u tvrdnji kako svakom đaku valja osigurati školovanje po njegovom slobodnom izboru. Selekciju će bez ministarstva, napraviti rad i učenje, a ne nekakvi bodovi. Svjedok sam situacija da se djete "propameti", počme učiti, postiže naknadne rezultate, a po ovom "ministru" taj bi davno bio zakopan (samo da hrvatska znanost nazaduje, to im je jedini cilj)! Albert Einstein je u školi imao jedan iz matematike, a u konačnici se je dokazao kao neprevaziđeni (prirodoslovni) genije! Dosta je progona djece, neka se (kao u dosadašnjoj praksi, ali bez arbitriranja bilo koga pa tako ni tih ravnatelja), svatko upisuje i u srednju i na faks koji želi, te neka uči i studira koliko god želi. To je ulaganje u znanje, to je ulaganje u jedino što će sutra vrijediti (a sve što ovaj Jovan lupeta ne vrijedi niti danas, a kamo li će vrijediti već do sutra)!

VL
JA
Jadrija
11:54 25.11.2012.

Navesti ću samo svoj primjer kako ovo ministarstvo funkcionira. Predao sam diplomu na nostrifikaciju. Nakon 6 mjeseci su riješili zahtijev. Propustio sam barem 20-ak natječaja na kojima sam mogao proći kao kandidat. Lik koji je rješavao problem je jedini, nema zamjene, malo na bolovanju, malo na GO. Predivno. E moj Jovanoviću, imaš ti u vlastitom dvorištu ekipu da te bože sačuvaj. Neradnici ko i vi!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.