Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lakše se diše

Bivši radnici Željezare žele da ih novi vlasnik što prije zaposli

željezara,sisak
Nikola Čutuk/PIXSELL
06.06.2012.
u 08:00

Vijest o kupnji Željezare s olakšanjem je dočekana u županijskoj i gradskoj upravi. Osim što bi se smanjio broj nezaposlenih, obnovom rada bitno bi se promijenila ekonomska slika regije

U Sisku je vijest o prodaji Željezare talijanskom ABS-u primljena s olakšanjem. Međutim, zbog dosadašnjeg lošeg iskustva nakon promjene više vlasnika, bivši su radnici suzdržani.

– Sjećam da su nam i Rusi u dva navrata i Amerikanci mnogo obećavali. Zato se ne smijemo previše nadati. Ipak, priželjkujem da budem pozvan na svoje staro radno mjesto – kaže valjaonički PK radnik Miro Radanović. Slično misli i Ivica Perović, radnik Željezare koji je trenutačno na Zavodu za zapošljavanje kao i tisuću drugih koji su odlaskom CMC-a ostali bez posla.

– Molim Boga da me opet pozovu u valjaonicu bešavnih cijevi, gdje sam proveo 15 godina. Već sam dulje bez posla, supruga mi je bolesna i ne može više raditi, a zbog problema s otplatom kredita kojim sam kupio stan u Capragu, prijeti mi deložacija. Za mene bi povratak u Željezaru bio jedini spas i pitanje egzistencije – kaže Ivica Petrović.

Sindikati su optimističniji.

– Ovo je najbolja vijest koju sam čuo ove godine. Naša je želja da se sada u što kraćem vremenu ponovno organizira proizvodnja te da što više bivših radnika dođe na svoja radna mjesta. Još ako se talijanska tvrtka opredijeli za nova ulaganja, mislim da će Željezara ponovo biti temelj hrvatske metalurške proizvodnje – rekao je glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Željezari Predrag Abramović.

Vijest o kupnji Željezare s olakšanjem je dočekana u županijskoj i gradskoj upravi. Osim što bi se smanjio broj nezaposlenih, obnovom rada bitno bi se promijenila ekonomska slika regije, a gradski bi se proračun izdašnije punio. – Uz proizvodnju u Željezari svojim su proizvodima i uslugama bili povezani mnogi obrtnici te mali i srednji poduzetnici koji proživljavaju najteže dane. Vjerujemo da će skorašnja obnova proizvodnje i za njih značiti mogućnost opstanka – rekla je sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić-Merzel.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Dudek
09:13 06.06.2012.

Jeli Hvatska postala pogrebno poduzeće? Zar nitko od naši nema sposobnosti voditi stručno jednu firmu. Brodogeadnja, željezare i da ih ne nabrajam? Naši odma za par mijeseci žele postati kapitalisti. To je znak lopovluka gdje je politika glavni nositelj kriminala.a. To je moje osobno razmišljanje. Znaju samo prodati a njima su njihova primanja sigurna.

MI
mihan
10:11 06.06.2012.

nekada je zeljezara uposljavala par tisuca radnika a sada nije u mogucnosti ni par stotina..toliko o sposobnostima.....i gospodarstva i politike...

IB
istina_boli
12:05 06.06.2012.

Nadajte se poslu, nadajte. U Sisku se poslovi dobivaju samo preko veze i podmicivanjem. Plati pa klati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije