Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bivši radikal Vučić ne boji se posjeta Hrvatskoj

05.12.2008.
u 17:07

Zamjenik predsjednika Srpske napredne stranke (SNS), nekad glavni tajnik Šešeljevih radikala Aleksandar Vučić izjavio je u petak na konferenciji za novinare da se ne boji posjeta Srbima u Hrvatskoj i da će uvijek i na svakome mjestu govoriti da je "hrvatska akcija 'Oluja' ratni zločin i najveće etničko čišćenje u Europi poslije Drugoga svjetskog rata".

Vučić će, kako je najavljeno, voditi izaslanstvo stranke u posjet Srbima u Smokoviću, Kistanju, Kninu, Lapcu, Gračacu i Korenici od 8. do 10. prosinca.

Na konferenciji za novinare u Beogradu Vučić je rekao da je "hajka u hrvatskim medijima ničim izazvana" jer je on najavio da SNS neće držati velike političke skupove u Hrvatskoj, nego će slušati što ljudi govore i razgovarati s njima.

Dodao je da je o sigurnosti izaslanstva u Hrvatskoj razgovarao u petak s predstavnicima srbijanskog veleposlanstva u Hrvatskoj.

- Svrha posjeta jest da čujemo od Srba kako žive i koliko im je teško i da im se ispričamo što Srbija za njih nije ništa učinila u proteklih 13 godina te da vidimo kako im možemo pomoći. Nemamo pravo odricati se svojeg naroda i bolji život Srba u toj regiji za nas je gotovo prioritet - rekao je Vučić.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije