Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O daljnjem korištenju odlučuje Vlada

Bivši premijer zaštitu i automobil mogao bi koristiti još mjesecima

ivo sanader
Marko Lukunić/Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
06.01.2010.
u 20:35

“Realno, Sanaderu osiguranje treba jer bi ga građani mogli napasti grudama”, rugaju se bivši suradnici; Nakon prosudbi stručnjaka iz MUP-a i SOA-e, zadnju riječ imat će J. Kosor

Ivi Sanaderu danas je završio šestomjesečni period u kojemu je, kao bivši premijer, imao pravo na privilegije štićene osobe: osiguranje, državni BMW i vozača. Od danas, Sanader bi trebao biti građanin koji, želi li nekamo otići, mora sjesti u svoj automobil, taksi, tramvaj ili autobus.

No, zbog sigurnosnih prosudbi koje MUP i SOA još nisu završili, povlastice mu ostaju najmanje još do kraja tjedna. Nakon što prosudbe budu gotove, kaže šef kabineta ministra unutarnjih poslova Dubravko Novak, izvješće će uputiti Vladi koja će donijeti odluku o opozivu ili produljenju privilegija koje pruža status štićene osobe.

Pretpostavlja se da bi taj status Sanader mogao imati još nekoliko mjeseci. Iz Vlade se može čuti kako će postupiti u skladu s preporukama MUP-a i SOA-e. Ali, u neformalnom razgovoru, kroza smijeh, može se čuti: “Budimo realni, Sanaderu osiguranje najozbiljnije treba jer bi ga građani mogli napasti grudama.”

– Postupak je u tijeku i ja ne mogu reći hoće li osiguranje biti produljeno ili obustavljeno. To bi bilo u sferi nagađanja u koje ja ne želim ulaziti jer bi to bilo neozbiljno. Osim toga, konačnu odluku neće donijeti ni MUP ni ministar nego Vlada – kaže Novak.

Kako Ivo Sanader nema samo jednog pratitelja i vozača nego iza njegova BMW-a vozi još jedan s dodatnim pratiteljem, Sanaderova razina osiguranja veća je od bilo kojeg potpredsjednika Vlade ili ministra, a više od toga imaju samo tri predsjednika, države, Vlade i Sabora, koje prate još najmanje dva automobila osiguranja.

Kad mu Vlada ukine privilegije štićene osobe, Sanader će se vratiti u “civilni život” nakon 20 godina privilegija koje je imao zbog dužnosti što ih je obavljao u Uredu predsjednika, Vladi i stranci iz koje je nakon neuspjela puča – izbačen.

Ključne riječi

Komentara 17

DO
dovla
08:46 07.01.2010.

treba ga pitati za sve račune , ako nema račun za gače treba mu ih skinut i oduzeti, a o satovima da ne govorim,..... njega bih ja poslao na dugo odmaranje u lepoglavu(mada je i to predobro za njega)

MU
Mućanin
12:27 07.01.2010.

RE:doktorica! Zar ti misliš da gradovi na zapadu svoja tramvajska vozila u gotovini plaćaju i to u jednom obroku? I tamo se takve stvari dugoročno financiraju!!!

DO
doktorica
07:29 07.01.2010.

Neka se vozi Bandićevim tramvajima koje još nismo otplatili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije