Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispred ministarstva

Bivši predsjednik Republičkog sindikata radnika štrajka glađu

Jadranko Vehar štrajka glađu ispred Ministarstva rada (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
29.03.2012.
u 16:18

Vehar: Štrajkam glađu! Majdak: Slobodno, jer više neće živjeti na račun sindikata!

Štrajk glađu pred Ministarstvom rada i mirovinskog sustava počeo je danas Jadranko Vehar, donedavni predsjednik Republičkog sindikata radnika Hrvatske (RSRH). Želi poništenje rješenja ministarstva, kojim je novo predsjedništvo dobilo ovlasti predstavljati sindikat.

– Na djelu je diskriminacija i kršenje konvencije Međunarodne organizacije rada. Nasilno su me smijenili na tajnom saboru 18. veljače, a onda su ti nelegalni predstavnici RSRH rješenje od ministarstva dobili u roku od sedam dana. Članovi koji me podržavaju i ja održali smo novi sabor 2. ožujka i morali tri tjedna čekati na rješenje da sam ja ponovno predsjednik, a oni razriješeni. E, onda su oni 20. ožujka ponovno tražili promjenu osoba ovlaštenih za zastupanje, i opet u tjedan dana dobili rješenje da su oni ovlašteni, a ja razriješen. Upozorili smo Mrsića na tu diskriminaciju, on je rekao da se samo drži zakonskog roka od 30 dana. A radi se o tome da Mrsić u Glavnom odboru SDP-a sjedi s kćerkom osobe koja je preuzela predsjedništvo RSRH – Ivana Majdaka – optužuje Vehar tvrdeći da ga podržava većina povjerenika.

Majdak uzvraća da Vehar pokušava skrenuti pozornost s kriminalnih radnji koje su evidentirane u sindikatu.

– Moja kći, diplomirana inženjerka građevine sa svim stručnim ispitima i ovlaštena inženjerka, u Glavnom je odboru SDP-a, ali to nema nikakve veze s kriminalom koji se u sindikatu događao u 16 godina koliko je Vehar bio predsjednik.

– Nije moja kći išla po Azurnoj obali na tuđi trošak! – otpovrnuo je Majdak. Vehar je, objašnjava, nakon što je smijenjen otuđio pečat sindikata, o čemu, ističe Majdak, postoji jedna od prijava protiv njega. Novoizabrano je vodstvo stoga bilo prisiljeno promijeniti statut i izgled pečata te uredno prijaviti promjenu ovlaštenih osoba.

– Naš sindikat ima oročenih 1,8 milijuna kuna u bankama i Vehar je htio doći do tog novca, ali nije stigao jer smo pobili njegovo rješenje, a treba 48 sati ranije najaviti se za podizanje novca. Odgovarat će za višemilijunske štete, pa pokušava skrenuti pažnju. U 16 godina njegova predsjednikovanja, potrošeno je 76 milijuna kuna, što znači da se svakog mjeseca trošilo oko 440 tisuća kuna! Može štrajkati koliko hoće, ali više neće živjeti na račun sindikata – kazao je Majdak.

Komentara 5

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
16:30 29.03.2012.

Azurna obala, oročeni milijuni kuna,potrošenih 76 milijuna kuna........Prestrašno, sve to treba polit benzinom i užgat...

PA
pasara
19:15 29.03.2012.

Cini mi se da je to prava slika sindikata kod nas.To su bezbroj organizacija koje postoje samo da bi pojedinci zgrtali novce na racun radnika.Da i vjecni su i sami sebe postavljaju i svemu prigovaraji bez obzira dali je to njihova materija ili ne.Neki budu i zbog zloupotreba polozaja i sudeni doduse jako blago.Gledam na primjera gospodina Severa -u sve se razumije sve komentira a o sindikatu kojem se postavio na celo ni rijeci.A zasto i nebi -ima covijek preko 10 000 kuna place i jos honorare za svaki medijski nastup-pa ko da mu je ravan.Ili onaj koji gradi velebnu zgradu -dvorac-u znak premoci cinovnickog staleza.Stvarno nekima nije tesko zivjeti u ovoj Lijepoj nasoj-sa puno para a bez odgovornosti.

ST
stric8
22:00 29.03.2012.

. ...i tako "ispuzao" podatak da je kćerka vođe sindikata ...na funkciji ...člana ...glavnog odbora socijal-demokratske majke partije ...ali će ovaj sindikalac ...raditi u interesu radnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije