Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wałęsa u Zagrebu: Bivši poljski predsjednik o presporom ujedinjenju Europe

Bivši poljski predsjednik Walesa: Čudim se što Hrvatska još nije u EU

kosor walesa
Igor Kralj / Pixsell
03.12.2009.
u 23:55

Premijerka Jadranka Kosor prihvatila je Wałęsinu molbu da Vlada Republike Hrvatske bude pokrovitelj Konferencije o životu i djelu Svetog Oca koja će se iduće godine održati u Poljskoj

Čudim se što Hrvatska nije u Europi. Hrvatska je sigurno više napredovala od nekih zemalja koje su već u EU. Vi već spadate u organiziranu Europu. Ne znam zašto je tomu tako, trebao bih bolje proučiti tko stvara probleme, poručio je sinoć bivši poljski predsjednik i legendarni vođa sindikata Solidarnost Lech Wałęsa, govoreći uoči današnje konferencije “Raspad komunizma u Europi: 1989. - 2009., 20 godina poslije” koju organizira Centar za obnovu kulture.

– Cijeli svoj život posvetio sam borbi protiv komunizma – istaknuo je Wałęsa, ali i otkrio da ga je konačni slom komunizma iznenadio.

Dvadeset godina poslije, Wałęsa nije potpuno zadovoljan brzinom kojom se Europa ujedinjuje.

– Stariji znaju da sam se nalazio na čelu borbe za svijet koji se stvara, no uznemiren sam jer ujedinjenje ide sporo – kazao je, istaknuvši nužnost da Hrvatska i ostale europske zemlje u određenim područjima budu jedinstvene.

Wałęsu, dobitnika Nobelove nagrade za mir, jučer su primili zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić te predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Premijerka je Wałęsi poručila kako je njegov rad inspirirao mnoge u Hrvatskoj. Wałęsa je izvijestio Jadranku Kosor o Konferenciji o životu i djelu Svetog Oca iduće godine u Poljskoj, a premijerka je prihvatila da i Vlada RH bude pokrovitelj te konferencije.

Ključne riječi

Komentara 44

WE
western01
07:56 04.12.2009.

...SARKAZAM ANGLOSAKSONSKI kroz STOLIJECA samo mi imamo BEBE u politici...

WE
western01
07:51 04.12.2009.

...da sam JA premijer HR upitao bih njega ...zasto ON jos nije u neodvisnoj DRZAVI....???

TH
thevoice
06:23 04.12.2009.

ispravak ...walesa!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije