Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRODAJA ZEMLJIŠTA

Bivši načelnik Vrbnika oslobođen optužbi za zlouporabu položaja

Franjo Toljanić i Ingrid de Frankopan
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/2
23.01.2015.
u 15:27

Optužbi je uz Toljanića oslobođena i Šveđanka Ingrid de Frankopan

Franjo Toljanić, bivši načelnik Općinskog vijeća Vrbnika i poznati vinar, oslobođen je optužbi za zlouporabu položaja u slučaju prodaje 50.000 četvornih metara općinskog zemljišta 2003. godine.

Optužbi je uz Toljanića oslobođena i Šveđanka Ingrid de Frankopan kojoj je zemljište prodano za 200.000 eura. Toljanić se sumnjičio za zlouporabu položaja, a DORH je tvrdio da je Šveđanka čija obitelj tvrdi da vuče korijen poznatih hrvatskih plemenitaša, Toljanića poticala na to djelo.

Oboje su opovrgnuli optužbe, a nepravomoćnu oslobađajuću presudu sudac riječkog Županijskog suda izrekao je zbog nedostatka dokaza. De Frankopan tvrdila je da su ona i Toljanić završili na sudu kada su odbili preprodati uvalu Robertu Ježiću.

>> De Frankopan: Ja sam profesorica prava, branila sam Gotovinu u Haagu

Komentara 1

GU
gustirna
19:26 23.01.2015.

Da li je to onaj jezic profesionalni svjedok druga bajica partijskog drzavnog odvjetnika koji pozatvarao dobar dio hrvata i cak kod ovog komunistickog pravosudja gubi sporove zbog falsificiranih tuzbi.pogledajte samo kako se razvija njegova sramotna tuzba u slucaju bakomat ili kriminalno djelovanje u aferi lex perkovic&mustac&josipovic&milanovjc......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije